Nie mamy kopii pierwotnych rejestru Windowsa ,chyba została ostateczność wykorzystanie płyty bezpieczeństa (recovery).
Można jeszcze próbować odzyskać rejestr z katalogu _OTMove ale przez podłączenie dysku do innego komputera .Przykro mi a miałem nadzieję.
mam kabelek usb scrosowany… jeśli się przyda…
a jeśli nie to miałabym do Ciebie ogromną prośbę… pomóż mi kompa przywrócić do stanu używalności(jeśli nie dziś to może jutro jeśli lepiej Ci pasuje) … pal licho dane…
ja też miałam nadieję…
EDIT: co ja za głupoty pisze usb scrosowany, …
Zrobimy jeszcze inaczej - masz płytę instalacyją Windowsa więc utworzymy UBCD pod Windowsa.
http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
łatwiej będzie przenieść usunięte pliki.
lub UBCD4Win3.06
nie dam rady juz dziś dłużej siedzieć i czekać… ściągnie mi się dziś a jutro rano nagram na płytkę i będzie można próbować dalej przenieść te pliki.
Jak będziesz miała UBCD4Win to odłącz sieć i wyłącz program antywirusowy-są tam narzędzia ,które antywirusy blokują a są bezpieczne.
Utwórz katalog C:\UBCD4Win i w nim podkatalog XPhome
3.Na komputerze otwórz “Mój komputer”->“narzędzia”->“opcje folderów”->“widok” zaznacz ->“pokaż ukryte pliki i foldery” odznacz->“ukryj chronione pliki systemu operacyjnego” oraz “ukryj rozszerzenia znanych typów plików”
4.Do podkatalogu c:\UBCD4Win\XPhome przekopiuj płytę instalacyjną WINDOWS XP home
5.Uruchom UBCD4WinV306.exe
6.Po zainstalowaniu uruchomi się UBCD4Win PE Builder - instrukcja obrazkowa
http://www.ubcd4win.com/howto.htm
7.Na pytanie czy ma szukać plików ->nie
8.W oknie Buildera w miejscu Source (Żródło) -> podajesz katalog c:\UBCDWin\XPhome
9.Na koniec utworzy plik .iso ,który należy nagrać tak jak poprzednią płytę z obrazu.
10.Po nagraniu płytki uruchamiasz laptopa z niej
11.Star -> Programs -> File Menagement -> Explorers ->MS Explorer jesteśmy w explorerze.
Edit:
Jak to się nie uda to spróbuj ściągnąć PE Builder LiveCD
instrukcja w języku polskim.
Przepraszam ale będę dopiero po 22:00
ten program nie chce się ściągnąć na mojego kompa, nie wiem co jest :(! wczoraj raz się zatrzymało ściąganie jak miałam już 78% (w nocy), rano po raz drugi ściągałam stop na 98% (o mało się nie wściekłam) jeszcze kilka razy w innych miejscach… próbuję jeszcze raz ale nie wiem co z tego będzie:(
Ten program ma różne programy .
Jak się nie uda to spróbuj z PE Builder LiveCD - link do ściągnięcia i opis wyżej.
Zawsze zostaje opcja przywrócenia wersji fabrycznej - wkładasz płytę do napędu CD i powinna sama wystartować lecz skasuje wszystko.
Nasze próby dają szansę podglądnięcia szkód wyrządzonych przez szkodniki i nieostrożność.
Pracuję dzisiaj na zmianie popołudniowej i dlatego będę po 22:00
ok nie ma sprawy… dzięki za cierpliwość:)
mam nadzieję że uda się w końcu ściągnąć jakiś z tych programów i potworze te folderki
czekam…
Złączono Posta : 05.09.2007 (Sro) 21:38
wykonałam
niestety koniec końców UBCD4WinV306 sciągnął się po jeszcze wielu próbach z błędem i się nie odpalił:(
przeszłam więc do drugiej możliwości:
i zrobiłam wszystko po kolei jak w opisie …
Żródło pilików skopiowanych z płytki instalacyjnej Windowsa wskazałam:
c:\UBCD4Win\XPhome
i odpaliłam płytkę cd-rw z okna programu prebulider:
dodatkowo utworzył się obraz w katalogu tego programu
Zatem chyba jestem gotowa do dalszych działań.
Jeżeli jest płytka PE Buildera to umieść w napędzie CD/DVD i załącz laptopa.Ja korzystam z wcześniejszej wersji UBCDWin i dlatego dokładnie nie powiem jak uruchomić explorer ale po zainstalowaniu się PEBuilder pojawi się na dole tak jak w WINDOWSie odpowiednik startu i przechodząc menu uruchom explorera.W pierwszej kolejności usuń katalog
Następnie znajdż katalog
i z niego przekopiuj nasępujące pliki
tzn np.
do katalogu
itd.
network support is not stayed yet. Do you want to start network support now?
dać yes czy no?
Na razie daj nie - płytka ta umożliwia pracę również w sieci ale nie skorzystamy z tego.
mam tak:
go -> programs-> accesories->wordpad
calculator
paint
--> system tools->disc copy(floppy)
->A 43 file managment utility
A 43 file managment utility
to może być ten program boexplorera nie widzę:(
Dawno to używałem ale w.g nazwy to chyba to.
po próbie usunięcia:
C:\WINDOWS\system32\drivers\setup\
programik mi się zwiesił tzn “mam brak odpowiedzi”
Mogę zrobić restart “systemu” jak w windowsie?
Tak - na nowo wystartuje i sprawdż czy po restarcie katalog zniknie.
przeniosłam wszystkie pliki poza tymi, ponieważ ich nie było w tymfolderze OTMoveIt:
C:\WINDOWS\Debug\PASSWD.LOG
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\ReportingEvents.log
C:\WINDOWS\Sti_Trace.log
kosz wyczyścić standardowo,po usunięciu folderów tak?
C:\Documents and Settings\Toshiba\Dane aplikacji\m\
oraz
C:\WINDOWS\system32\drivers\setup\
O.K. kosz można wyczyścić ponieważ w tych folderach były szkodniki.
Te pierwsze są bez znaczenia.
Czy przy usuwaniu za pomocą OTMoveIt tylko wkleiłaś pliki z pierwszego raportu Kasperskiego czy z obu?
tylko z pierwszego! ale w folderze OTMoveIt mamoprócz podfolderu WINDOWS podfolder :
DOCUME~1\Toshiba\ustawi~1\~~DFC91C.tmp
ORAZ PLIKI
09022007_201040.LOG,
09022007_201202.LOG,
09022007_201528.log,
09022007_201618.log,
09022007_202025.log,
09022007_220244.log
Pliki logów i temp są niepotrzebne więc niech tam będą.
Zrobimy próbę uruchomienia komputera bez płyty .