edit
Jak uruchamiam chrome to otwiera się takie okno razem z ikonami
A gdy cokolwiek wpiszę do wyszukiwarki to u góry pokazuje, że jest przez Google.com.
Chcę takie same okno z ikonami na dole, tylko tylko z Google.pl
To musisz poczekać na jakichś innych, którzy sa obcykanie w tym temacie szczegółowo, bo z jakiejś przyczyny Chrome masz z domyślną google .com
Może jak dołożę BIng to się da zmienić com… ale jak ją dołożyć Bing?
A w ogóle możesz dodać na przykład Bing?
Wówczas wybrałbyś ją jako domyślną i może mógłbyś usunąć google i potem dopiero dodać na nowo google, może wejdzie z .pl
Nie wiem, w jaki sposób dodać wyszukiwarkę do domyślnych, jeśli doda się ją ręcznie to jest tylko opcja edytuj i usuń z listy…więc sam już nie wiem…
Już zrobiłem jako domyślną i nazwałem ją „Moje Google”
Można tylko zamienić „domyślną” Google.com na inną, ale edytować się jej nie da.
Po uruchomieniu Chrome otwiera się okno z takim wpisem i z ikonami pod spodem.
Wpisuję do wyszukiwania „Warszawa”
No i znalazło „Warszawa” ale… znowu jest Google.com
Chyba nie uwolnię się od tego „.com”.
Jak zmienię w tym napisie „google.com/search?q=Warszawa” com na pl, wówczas pozostanie pl.
Ale jak uruchomić z pl… o to jest pytanie.
Ale na wyższym screenie domyślne wyszukiwarki masz “google2” w słowie kluczowym.
Już zrobiłem.
wklejałem http://www.google.com/search?q=%s
zamiast pl i tak wychodziło. Nie wiem kiedy ten wpis mnie się podmienił?
Dzięki wszystkim za pomoc.
W jaki sposób?
W jaki sposób?
Nic tam nie da się edytować ani usuwać oprócz nazwy.
Trzeba zrobić inną przeglądarkę jako domyślną… to com będzie można skasować.
Przeglądarkę?
Przywróciłem Chrome z dnia poprzedniego… trwało to chwilę bo to ponad 70.000 plików.
A we wczorajszym jeszcze nie miałem usunięte inne wyszukiwarki.
Acha teraz rozumiem, czyli przywrócileś domyślne i po zamianie można było edytować.
OK rozumiem…
Głupio rozwiązane to jest, że nie można dodawać domyślnych, tak wychodzi, bo jak ręcznie dodałem, to nie mozna było jej użyć jako domyślnej…głupie jak nic, albo coś źle robiłem…
Normalnie zmieniasz na jakiś inny domyślny i dla Google.com
wybierasz usuń i znika problematyczny zablokowany.
Już z 4 razy ponownie uruchamiam chrome i żadna nowa z czapy się nie dodaje / przywraca.
No tak, tylko jak usuniesz inne domyślne, to już nie możesz tego zrobić, bo na przykład ręczne dodanie innej wyszukiwarki, nie dodaje jej już do domyślnych i nie ma na to sposobu, bo jest tylko opcja edytuj i usuń dla tych ręcznie dodanych. Głupie rozwiązanie, że po usunięciu domyślnych już pozbywasz się ich stale, nie można dodać do domyślnych z powrotem.
Czy ja coś źle rozumiem i robię, jak usunąlem Bing z domyślnych, to po dodaniu ręcznym Bing- nie ma już możliwości dodać jej jako domyślna, bo jest tylko opcja edytuj i usuń…
Tak i ja zrobiłem, usunąłem wszystkie i nic dalej nie mogłem zrobić
No właśnie to jest jakaś głupia porażka wynika z tego.
Głupio to rozwiązali, że dają sami domyślne a po ich usunięciu, nie można dać ich z powrotem jako domyślne a jedynie jako zwykłe z możliwością jedynie dodatkowego wyszukiwania.