Geforce 8500 GT problem


(Magda1859) #1

Witam otóż mój problem polega na tym iż coś jest nie tak z moją karta graficzna :frowning:

W ciągu dnia muszę resetować komputer parę razy i wiem że jest to wina sterowników (po ciężkich próbach do tego doszedłem)

Kiedy instaluję sterowniki do grafiki wszystko ładnie się ładuje a nagle w połowie staje (tak z 1 minute).

Po tym się robi czarny ekran i w głośnikach słychać jak się komunikat włącza.Niestety ekran czarny,nic nie widać i czeba resetnąć.Ściągałem sterowniki z Nvidi ale to samo :\ Pomocy.Aha i po reetnieciu komputera wszystko jest zainstalowane ale sie zawiesza co chwilkę i czeba resetować :frowning:

Mój sprzęt to :

Procesor: AMD Sempron 3000 S754 Box

Pamieć: 512 Mb DDr 400

Dysk Twardy: Wd 120 GB 7200

FDD:Alps 1,44 Mb

Karta Graficzna:GeForce 8500 Gt 512 Mb

Plyta Glowna:Asus X-series k8v-xe dodatkowo pisze X-Series (dla ciekawych)

Zasilacz: codegen 400 W


(Cosik Ktosik) #2
  1. Najpierw sprawdź na innym zasilaczu, bo to może być wina codegena, że nie potrafi dostarczyć odpowiedniej mocy do karty;

  2. Jeżeli nie Masz skąd pożyczyć innego, to przynajmniej sprawdź napięcia (miernik, w najgorszym wypadku BIOS/everest home lub everest ultimate);

  3. Jakie sterowniki instalowałeś-wersję?

  4. Czy zainstalowałeś sterowniki do chipsetu płyty głównej?

Spróbuj ze starszymi sterownikami:

a). Stery 1

b). Stery 2


(Agatonster) #3

smerfik92 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gifprzy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Magda1859) #4

Instalowałem sterowniki do tej karty graficznej z płytki co dostałem wraz z karta (version 1,2)

Nie mam od kogo pożyczyć zasilacza :\

Tak,sterowniki do płyty głównej są zainstalowane


(Cosik Ktosik) #5

Wyrzuć tamte, przeczyść CCleanerem i spróbuj tych co podałem wcześniej.


(Magda1859) #6

Ale problem jest z tym co podałeś iż wyskakuje problem not failed 404 coś takiego :\

Może powiedz jak do tego dojść :open_mouth:


(Cosik Ktosik) #7

Teraz spróbuj (adres był poprawny, ale coś źle obcinanie końcówki nie działa do końca dobrze).

Jeżeli nie idzie, to przez http://downloads.guru3d.com/download.ph ... rt=&page=1


(Magda1859) #8

Ale jaką mam ściągnąć wersję 32 bit czy 64 bit ?


(Cosik Ktosik) #9

A to zależy od posiadanego systemu. Masz XP po polsku, więc na 100% 32 bit, jak Vistę to musisz sprawdzić.


(Magda1859) #10

Ściągam stery te co dodała Sandra coś tam (tak pisało)

O nie chodzi bo nie zabardzo się orientuję ;/

W dniu 23.06.2008 , o godzinie 19:58 został dopisany post przez smerfik92

Niestety :frowning: Zainstalowałem starsze wersje co podałeś i nic się nie zmieniło ;\ ciągle sie zawiesza...Teraz aktualnie nie mogę korzystać z kompa bo muszę co chwilkę resetować więc odinastalowałem stery i się nie zacina ale wiadomo jak chodzi wszystko...