Generic host proces for Windows


(matiit) #1

mam właśnie z tym problem

po kilku min. pracy systemu wyskakuje ten błąd i można wysłąć lub nie wysyłać raportu o błędach

Wiecie o co chodzi

i po tym intrernet nie działa

system jest świeżo postawiony

W podglądzie zdarzeń jest to:

Dostawca, Rsop Planning Mode Provider, został zarejestrowany w obszarze nazw WMI, root\RSOP, ale nie określił właściwości HostingModel. Ten dostawca będzie działał za pomocą konta LocalSystem. To konto jest uprzywilejowane i dostawca może spowodować naruszenie zabezpieczeń, jeśli niepoprawnie spersonifikuje żądania użytkownika. Upewnij się, że dostawca został sprawdzony pod względem bezpieczeństwa i zaktualizuj właściwość HostingModel rejestracji dostawcy z kontem o możliwie najmniejszych uprawnieniach dla wymaganej funkcjonalności.


Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

i to:

Aplikacja powodująca błąd svchost.exe, wersja 5.1.2600.2180, moduł powodujący błąd netapi32.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x0000a3c0.


Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

(Mayster X) #2

Na początek zainstaluj i użyj Windows Worms Doors Cleaner zmień znaczki z disable na enable. Po użyciu tego narzędzia wymagany jest reset kompa.


(matiit) #3

Niestety nie pomogło

Po reinstalu tego Wina mam jeszcze inne problemy z nim

np.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... highlight=

Dobija mnie ten Windows

Na szczęście na co dzień korzystam z Ubuntu


(aju) #4

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=93075


(matiit) #5

aju

mam nadzieje że ta łatka coś pomoże

Wtedy zostanie juz tylko 1 problem z Windowsem

Złączono Posta : 11.09.2006 (Pon) 22:05

niestety problemy pozostały :confused:


(De Niro) #6
  1. sprawdz co pokazuje podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> eventvwr.msc

  2. zainstaluj tą poprawkę KB921883 jezeli to nie pomoże to wyłącz usługe Serwer , start-> uruchom-> services.msc


(matiit) #7

(adam9870) #8

Czy masz firewalla?

Ja kilka dni temu wyłączyłem zaporę i pokazał mi się taki błąd i po prostu po włączeniu spoworotem zapory windows nie pojawił się (bez instalowania żadnych łatek). Jeżeli nie masz włączonej to spróbuj włączyć:

Start -> Panel sterowania -> Zapora systemu Windows -> Zaznacz Włącz (zalecane) -> Potwierdź klikając na OK

Jeżeli także nie pomoże to spróbuj może zainstalować inne firewalla bądź chociaż wykonać kompletny Windows Update.

Możesz zajrzeć tutaj:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... opic=72125