Generic Host Process for WIN32... LoL


(Kraczek90) #1

Rozumiem, że to już któryś temat z rzędu, ponieważ kilkanaście znalazłem, ale nie jestem pewien czy u innych osób pojawił się tak samo, lub w podobny sposób, i czy robił to co robi mi...

Otóż kiedy zainstalowałem sobie Rainbow 6 żeby pogra w sieci z kolegami, Team Speaka oczywiście oraz Hamachi zaczął mi wyskakiwać ten błąd. Na dodatek po jego ukazaniu nie mam w ogóle dźwięku i pokazuje mi w systemie, że nie mam karty dźwiękowej. Żeby wszystko wróciło do normy, muszę zresetować komputer... Poza tym, od czasu pokazania się tego błędu komputer mi fiksuje... :confused: Pasek zadań zmienia swój kolor, zawiesza się etc. Wczoraj zrobiłem formata ale dalej jest to samo...... Dodam, że mojemu koledze, który zrobił to samo co ja tj. zainstalował R6, TS i hamachi wyskakuje ten sam błąd... Co mam zrobić?

Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 17:37

Dodam jeszcze, że jak dźwięk przez jakiś czas mam i słucham muzyki, to po jej wyłączeniu i włączeniu np. ww gry wyskakuje mi komunikat, ze dźwięk nie może zostac odtworzony ponieważ inna aplikacja wykorzystuje dźwięk Oo'


(Edlib) #2

wszystko wskazuje na usługi - znika dżwięk, bo wyłącza się windows

audio, pasek się zmienia, bo wyłącza się usługa kompozycje itd.;

te usługi prawdopodobnie nie są przyczyną, raczej jakaś usługa

sieciowa, która powoduje zawieszenia i restarty hosta usług, który

ją obsługuje, a tym samym i restarty innych usług tego hosta; ściągnij

program ProcessExplorer, prawym na określonego hosta usług i properties, pojawi się okno z zakładkami, kliknij services i zobaczysz,

jakie uslugi host obsługuje, będzie to usługa razem z kompozycjami itd.

możesz próbować zatrzymać niektóre(stop) i sprawdzić, czy problem się

powtórzy; dodatkowo, w tym samym okienku PrExpl pokaże ci, które dll

odpowiadają za dane usługi, gdybyś więc znalazł "felerną" mógłbyś

spróbować podmienić dll


(Zdz007) #3

włącz firewalla lub zainstaluj sobie zone alarm i wszystko bedzie ok;)


(aju) #4

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=93075

  • logi hijack i silent

(Karolkafruzia) #5

ja tez to mialam.... po prostu wejdz na strone generica... i po klopocie! !!

to jest dziura w systemie..i chociazby nie wiem ile razy by formatowal i instalowal z poprawieniem bledow to samio sie nie naprawi...

http://www.generic.neostrada.pl

nara