GF 8600gt Problem z sterownikami


(Marcinrodz) #1

Witam mam następujący problem, po formacie i zainstalowaniu Visty ultimate 64 bit, zacząłem instalować sterowniki ale po zainstalowaniu sterowników do grafy (GeForce 8600GT) , i po restarcie kompa normalnie się uruchamia, pojawia się ekran ładowania Visty po czym gaśnie monitor ( Zwykły LiteOn Plug & Play 17) komputer chodzi dalej w głośnikach słychać jak się uruchamia vista ale nie ma obrazu. po resecie i odinstalowaniu sterownikow w trybie awaryjnym vista uruchamia się normalnie. Czyściłem już wszystko sprawdzałem wszystkie zworki, próbowałem starszych sterowników. Nic nie przyniosło efektów. Proszę o pomoc


(XMan) #2

Zainstalowałeś najpierw sterowniki do chipsetu płyty głównej - Chipset :?:


(Marcinrodz) #3

Tak instalowałem najnowsze ściagnięte sterowniki do Chipsetu Intel P35


(XMan) #4

Może dobrałeś nieprawidłowe sterowniki - podaję kilka :

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

http://www.nvidia.pl/object/winvista_x6 ... ql_pl.html

Proponuję zacząć od najstarszych/ostatnich tzn. 175.16.

Poprzednie sterowniki musisz odinstalować / dodatkowo usunąć ręcznie z dysku C folder NVIDIA / i przeczyścić komputer jakimś programem np. CCleanerem : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... r+2.07.575

U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.


(Marcinrodz) #5

Część z nich próbowałem już przedtem, teraz spróbowałem ten najstarszy i troche nowszy za każdym razem czyszczac cleanerem i usuwając wszystkie pliki. i ciagle to samo.


(Naad77) #6

to zrob jeszcze raz format. potem wgraj jeszcze raz strowniki do chipsetu, potem do grafy. lepiej wgraj te srednie- nie za stare i nie najnowsze. najpierw jednak zobacz czy prawidlowo jest osadzona grafa w gniezdzie i czy kabel jest dobrze podlaczony.


(Marcinrodz) #7

Reinstalowalem juz kilka razy i to rozne wersje Windowsa, bez efektów. Sprawdzalem karte jest dobrze wsadzona i przymocowana. Podpowiadali mi ze po instalacji sterownikow przelacza jakos na telewizor ale podlaczalem i takze czarny obraz. Probowalem takze inny monitor. Nic nie zmienia faktu po zainstalowaniu sterownikow monitor gasnie. Pomocy :frowning: