Witam mam problem z wyborem.
Kupić GF 8600 czy 8800. Kasy za wiele nie mam więc prosze o rozsądek. co mi sie bardziej opłaca. zbierac dalej na 8800 czy kupic sobi 8600
obecnie mam 7600GS
Witam mam problem z wyborem.
Kupić GF 8600 czy 8800. Kasy za wiele nie mam więc prosze o rozsądek. co mi sie bardziej opłaca. zbierac dalej na 8800 czy kupic sobi 8600
obecnie mam 7600GS
to ci wystarczy na razie, zbieraj kasę, aktualnie brak gier wykorzystujących dx10.
ta. ale juz czasami mi się przycinają niektóre ;] a gry są już np HALO 2 ;] ale i tak grafika w tej grze brzydka. a cena to No comment
a jaki dokładnie masz model tej karty ??
Za 750-800zł powinieneś wyrwać na allegro używke 8800gts
Halo 2 nie jest grą wykorzystująca dobrodziejstwa DX10, takich gier nie ma jeszcze. Przesiadka z 7600GS na 8600 GT czy GTS jest moim zdaniem nie opłacalna zwłaszcza że można polować na używaną 8800 jak napisał Błażej.
Oczywiście że 8800
Nie opłaca się. Za 950 zł można mieć nowiutką Palit GF 8800 GTS.
A jak kupisz używaną to będzie czymś się różniła od nowej?
Mniej pamięci? Brak obsługi dx10?
To ta sama karta.
Znajomy 2-3miesiące temu kupił używaną 8800gts za 950zł. Wtedy kosztowała ok 1300zł. Karta była używana 1 miesiąc a różnica w cenie ogromna.
Więc nie mów że dodatkowe wyrzucenie 200zł będzie opłacalne
Zbieraj na 8800 i nawet jak kupisz używkę:
Dobrze powiedziane 
A jaką masz pewność, że poprzedni właściciel poprawnie eksploatował kartę? A co z gwarancją? Przecież gwarancja wystawiana jest na nazwisko. Kupując używkę nie masz gwarancji!
Widziałeś kiedyś paragon z nazwiskiem? 
Zalezy tez gdzie poprzedni wlasciciel kupowal 
Nie grasz - nie masz
Ryzyko
Zresztą większość sprzedawców daje gwarancje(wymiane)/gwar. rozruchową na okres 1 miesiąca.
Sprzedawanie bubla wyszło by mu na niekorzyść bo by zaliczył negatywa i pewnie skończyła by się jego działalnośc
narazie to Ci starczy, a Dx10 obsługuje tylko parę gier, poczekaj parę miesięcy aż powstaną gry w pełni wykorzystywujące Dx10, a wtedy na pewno takie karty będą 2razy tańsze.
Pozdrawiam.
Poczekać i uzbierać.
popieram “felekdf14”. nie ma co się narazie grzać z tymi kartami 8xxx. Lepiej poczekać aż coś nowego wjdzie albo te stanieją.
w tym toku myślenia to siedzielibyśmy na kartach Voodoo / riva TNT :lol:
eeee…
od kiedy to gwarancja wystawiana jest na nazwisko? bo jakoś zdębiałem…
gwarancje masz na produkt, czyje nazwisko jest na fakturze to już inna sprawa…
część produktów, możesz sam zgłaszać i wysyłać do serwisu - ale niestety nie wszystkie, więc to jest ból allegro…
hehe
nie chciałem żeby to tak zabrzmiało
. Po prostu czytałem taki artykuł http://www.pcworld.pl/news/112910_1.html wskazujący, że dzisiejsze karty są zbyt słabe w stosunku do wymagań gier. Poczytajcie
Raczej odwrotnie
Już od dłuższego czasu sprzęt wyprzedził gry
no a czytłeś ten artukuł?