GG>>Rejestracja


(Michal Lessner) #1

Już od kilku dni nie moge zarejestrować nowego konta, o co chodzi?? :confused: (Może jest jakiś inny sposób??)


(Bartekn77) #2

konkretniej - w czym tkwi problem?

Co się dzieje i na jakim etapie rejestracji jest problem?


(Michal Lessner) #3

No klikam jestem nowym użytkownikiem... Wpisuje hasło, mail i klikam rejestracja... Odczytuje kod i wpisuje, klikam OK. I wyskakuje okienko:

Nie można zarejestrować użytkownika-problem z połączeniem. Spróbuj zarejestrować się poźniej.

Wyskakuje to chwilkę po kliknięciu OK. To chyba nawet się nie łączy z serwerem rejestracyjnym :confused:


(Bartekn77) #4

Jaka wersja gg ?


(Michal Lessner) #5

Wersja 6.1 build 156


(Bartekn77) #6

Zatkało mnie :mrgreen: Nowe wersje mogą mieć błędy i stąd mogą jakieś problemy wynikać ale żeby to w tej.......

Spróbuj inną wersję gg zainstalować - trzeba próbować :slight_smile:

GG 7.0 bulid 22


(Michal Lessner) #7

Ale później powróce bez problemów do 6,0??


(Bartekn77) #8

Tak. Łatwo odinstalować gg. Później poprostu zainstalujesz sobie starszą wersję.


(Michal Lessner) #9

Nic nie pomogło. Ten sam komunikat, ale w innej ramce :confused:


(Grzegorzte) #10

A spróbuj zarejestrować się tutaj:

Miałem jakiś czas temu ten sam problem i pomogło.

Po rejestracji na www otwórz swoje GG i spróbuj się wtedy zalogować.


(Michal Lessner) #11

Na web gadu-gadu nie widzę kodu do przepisania... :confused:


(Grzegorzte) #12

Nie wiem o jakim kodzie mówisz. Wpisujesz hasło póżniej je powtarzasz, podajesz email-a i to wszystko. Może chodzi Ci o nr GG ? Chyba on zostaje przydzielany automatycznie przez "nich"? Dostajesz go przypuszczalnie w email-u.


(Michal Lessner) #13

Nie nie, jest jeszcze jakaś autoryzacja. Jest podany jakiś kod, i trzeba go przepisać poniżej.


(Kamillo Voids) #14

widać że chyba wogóle gg nie rejestrowałeś !!


(Michal Lessner) #15

E-e nic nie mam. Pierwsze co zrobiłem to skan :confused:


(Grzegorzte) #16

Przepraszam rzeczywiście teraz trzeba przepisać kod. Kiedyś było inaczej. Sprawdziłem u siebie i ja go widzę. Mogę go wpisać w odpowiednie pole. A jeśli Ty go nie widzisz to może np masz jakiegoś firewall-a, który blokuje właśnie ten "obrazek"? Jeśli wchodzisz na internet przez IE to sprawdź ustawienia. Jest tam coś o pokazywaniu obrazków. Ale zaznaczam, że nie jestem informatykiem!!. U mnie pomogła rejestracja przez www, ale było to jakieś 2 lata temu i od tego czasu napewno coś tam ( na www ) zmienili.


(Michal Lessner) #17

E-e, mam standardowego firewall'a z SP2 :expressionless: Inne obrazki widze :slight_smile:


(Grzegorzte) #18

No to sorki, ale ja Ci nie pomogę. Na razie nic nie przychodzi mi do głowy.

Może jednak zrobić próbę i wyłączyć SP2? A co na to inni forumowicze?

Jeśli masz czystego kompa, wyłączone SP2 to wg mnie ( jestem troszkę zielony w tych sprawach ) sprawa ustawień kompa. Może ustawienia przeglądarki internetowej, karty grafiki lub czegoś innego. Jeśli koniecznie chcesz założyć nowe konto na GG to spróbuj z innego kompa.


(Michal Lessner) #19

Dla pewności przeskanowałem Pandą ActiveScan, nic nie znalazł. Może ktoś z Was mnie zarejestruje??


(Grzegorzte) #20

Musisz podać swojego email-a a potem szybciutko zalogować się i zmienić hasło!