Gigabyte GA-MA69VM-S2 i OCZ StealthXStream 600W SLI?


(Macciekk21) #1

Planuję sobie kupić ten zasilacz. Niby powinien pasować, ale chcę się jeszcze upewnić.

Specyfikacja sprzętu:

http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... s2_10.html

http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... W_SLI.html

Z góry dziękuję za pomoc.

edit:

600W powinno uciągnąć mój sprzęt. Chodzi mi tylko o to, czy na 100% jest to dobre połączenie.


(Loczek__16) #2

Niestety ale nikt tu nie jest wróżką. Musisz podać cały sprzęt aby inni mogli stwierdzić czy dany zasilacz będzie wystarczający :slight_smile:

A więc czekamy maciekk


(SolelyRose*) #3

Tak, będzie pasować.

SolelyRose*


(Macciekk21) #4

Cały sprzęt:

  • płyta główna Gigabyte GA-MA69VM-S2

  • Gigabyte GeForce 9400GT 1GB

  • 1GB RAM Kingston 667MHz (niestety chodzi na 333MHz)

  • AMD Athlon 64 x2 4200+

  • Seagate Baracuda 160 (SATA)

  • jakaś nagrywarka od LG (żeby zobaczyć model musiałbym ją wykręcić)


(pakierhakierxd) #5

ja na trochę lepszym sprzęcie mam 350 W i jest ok


(Macciekk21) #6

Ja właśnie mam 350W i mi się w gierkach pojawiają artefakty, a i czasami gra lub nawet komputer się wyłącza. :confused:

Moja karta ciągnie 250W w stresie...


(Cedar) #7

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Na tej płycie pamięci nawet nie mogą pracować z tak niską częstotliwością, a to, że jakiś program pokazuje taką częstotliwość oznacza, że realna częstotliwość wynosi 667 MHz (tak to jest z pamięciami DDR II)


(Macciekk21) #8

Everest mi tak pokazał.


(Cedar) #9

Czyli jest wszystko OK, poczytaj na temat konstrukcji i sposobu działania pamięci DDR II: http://pl.wikipedia.org/wiki/DDR2


(Macciekk21) #10

A ja zawsze myślałem, że te cyferki to jest częstotliwość szyny... :smiley:


(Cedar) #11

W Evereście zakładka Płyta główna -> Płyta główna - pozycja "Właściwości magistrali pamięci" wszystko ładnie jest widoczne - rzeczywista i efektywna częstotliwość) (Everest ver. 2.20.405)


(Emilmlo) #12

Raczej cały zestaw tyle ciągnie, a raczej mniej, bo 250W to ciągnie bardziej prądożerny zestaw.


(Macciekk21) #13

50W a nie 250 ^^'.

Ileby nie ciągnęła i tak mój zasilasz nie wytrzymuje... :expressionless: Jest z jakiejś firmy, która nie ma nazwy. :smiley:


(pakierhakierxd) #14

to nie dziwne:D

pewnie jakiś codegen:D

mam takiego na 2 kompie starym :smiley:

ale jakoś tam chodzi:D


(Emilmlo) #15

Tak już jest z tanimi i niemarkowymi zasilaczami


(Macciekk21) #16

Dali mi taki z obudową. :expressionless:

Pieniędzy na porządny nie miałem, więc muszę z nim póki co żyć.

Na szczęście już niedługo go zmieniam. Dzięki za pomoc.


(pakierhakierxd) #17

a ja kupiłem obudowę bez zasilacza i ten odrazu co mam w podpisie kupiłem bo też kasy nie miałem a kosztował 100 zł to jeszcze nie aż tak tam dużo:)