Głos-problem


(KaPSeL...!) #1

mianowicie mam podłączoną wieze z kompem i gdy włącze np radio na wiezy jest wszystko ok a gdy włącze jakąś muze z kompa przez wieze albo głosnieki od kompa to mi sumią głośniki. oja karta dzwiękowa to Realtek AC'97 Audio karta zintegrowana. co zrobic zeby nie szumiały moze jakies nowe stery do karty czy cos?


(Tomusiontko88) #2

od kiedy tak masz?? wczesniej tka miales?? ja mialem taki problem ale podczas uzywania mikrofonu... ja podejzewam ze to spreżenie zwrotne, wgraj od nowa stery, jednak jak to sprezenie to stery nie pomoga, mi na reklamacji plyty gł. wgrywali od nowa bios a za drugim razem pojechala do producenta

Złączono Posta : 09.08.2005 (Wto) 16:57

a mas zmoze mikrofon obok glosnikow?? jak tak to go wycisz w ustawieniach bo to tez daje taki efekt(buczenie/piszczenie)


(KaPSeL...!) #3

mikrofonu nie mam !!


(Tomusiontko88) #4

nowa masz tą plyte głowna? ma jescze gwarancje?

Złączono Posta : 09.08.2005 (Wto) 17:02

a tka jest na piosenkach tylko czy na grach, filmach itd.. tez tka sie dzieje?


(KaPSeL...!) #5

płyte mam nową ale juz nie na gwarancji a w grach tez mi szumi nawet jak sie włącza windows xp i jest ten dzwiek startowy to on tez szumi ale to szumy są tylko czasami nie zawsze.Nie wiem od czego to zalezy?


(Tomusiontko88) #6

nowa nie na gwaracnji? od kogos kupowales uzywana? czy cos gmyrales przy niej? wejdz do biosa i sprobuj ja wyłaczyc(karte dzwiekowa), wlacz kompa i potem ja włacz w biosie, jakiej firmy masz plytre głowna? wgraj nowe sterowniki moze pomoga, jezeli nie to chyba tylko serwis, albo zakup jak najtanszej karty dziwekowej, chyba najtanszy spsob...

Złączono Posta : 09.08.2005 (Wto) 17:23

a wgrywales moze jakies kodeki do dzwieku?? moze one coś poprzestawialy?? sprobuj odistaloswac nawet kodeki do filmów ktore posiadaja w sobie opcje glosu tez... i sprzwdz wtedy