Głośniki 5.1 a grają tylko 2 i sabufer


(superbike08) #1

Mam Głośniki 5.1 a grają tylko 2 i sabufer co mam zrobić ??

Prosże o pomoc.


(kamil_w) #2

Sraty taty :wink: Rejestrować nie trzeba.

W ogóle temat był poruszany już co najmniej kilka razy na tym forum, więc nie rozumiem skąd kolejne pytanie o to samo.

Ale co tam

Wejdź do sterowników i poszukaj opcji odpowiedzialnych za dźwięk przestrzenny/dolby stereo/cmss lub czegoś podobnego.

W sterownikach Creative'a to będie w EAX Console -> CMSS 3D i wybierz stereo surround


(superbike08) #3

a może mam złe stery ;/ ??


(janki111) #4

jaka karta dźwiękowa? W jej ustawieniach musisz wybrać 6 głośników.do tego zainstaluj Ac3Filter odpowiedzialny za rozdzielenie sygnału i tam też ustaw 5.1


(superbike08) #5

ja mam tą zintegrowaną a płytę główna macie w opisie


(janki111) #6

no to masz Realtek HD Audio więc jak zainstalowałeś sterowniki z płyty to tylko w ustawieniach musisz zrobić i ten ac3filter zainstalować. i gra i buczy :d


(superbike08) #7

no dobra zrobiłem tak już wcześniej przed tym co napisałeś ustawiłem na 5.1 zrobiłem ten test i niby wszystkie grały :slight_smile: a jak włączam muzykę to lipa :wink:


(fiero) #8

A nie przyszło ci na myśl że musisz mieć ścieszke 5.1 żeby wszystkie głośniki ci zagrały ?

Puść film DVD (nie DIVX ściągnięty z netu) wybierz audio 5.1 i zobaczysz że wszystko gra jak powinno.

Muzyka zazwyczaj (99%) jest w STEREO więc tylko dwa głośniki będą grały plus subwoofer (to jest ten twój "sabufer").


(superbike08) #9

ok. tylko że jak miałem XP to było ok. Nie mówię ze wszystkie mi działały ale większość.

-- Dodane 14.07.2009 (Wt) 10:22 --

juz ok