Głośniki Logitech Z-5500

Witam.

Tomek66a masz racje =D>

wojtas91 nie zastanawiaj się i bierz te Logitechy.

Ja posiadam głosniki Logitech Z-2300 THX i grają świetnie z kartą Creative SoundBlaster Live! (PC), również mam Creative GigaWorks T20 i też jestem z nich zadowolony (mp3, notebook).

Dobry nowy zestaw stereo (wzmacniacz+ głośniki) troche kosztują, a tu masz bardzo dobre kino domowe do kopmputera ;).

Słyszałeś lub miałeś Geniusy ? bo chyba nie, ja miałem porównanie z Creative i Logitechami, dla mnie lepiej grają Geniusy, nie jestem zaciekłym przeciwnikiem Logitecha, nic nie mam do tej firmy, sam mam Logitechy X230 ale miałem styczność z Geniusami i wiem że są lepsze, nie jest to szmelc.

Creative robi kiepskie głośniki, Logitechy lepiej grają.

A jaki jest odstęp sygnał szum tych Geniusów ?

Poza tym mogą ewentualnie lepiej grać od X-540 , x-530, ale w żadnym razie nie od z-5500.

Mają THX ?

Witam.

Mam już Z-5500 i podłączyłem, tylko nie wiem dlaczego ale dwie przednie satelitki grają cichutko :confused:

Zainstalowane sterowniki mam kX Audio. Muzyke odtwarzam przez foobara2000. Co to może być? Inne sterowniki trzeba (tylko jakie) :?:

A ja powiem tak za przeproszeniem Geniusy mogą skoczyć tym głośnikom (logitech Z 5500) nigdy nie byłem zwolennikiem głośników do kompa (zawsze miałem podłączoną wieżę do kompa) i myślałem że że nie ma nic lepszego od wieży ( w zależności kto jaką posiada) ost kupiłem komputer i gościu powiedział mi że ma do mojego sprzętu dobry zestaw głośników że jak odpalę grę to poczuję się jakbym w niej był pomyślałem czemu nie (i tak zostawiłem mój sprzęt w PL) no i kupiłem zestaw Logitech Z 5500 prawdę mówiąc na początku jak niosłem do samochodu te głośniki myślałem że w kartonie jest zapakowany jakiś słoń (waga niesamowita) po rozpakowaniu kompa , ustawieniu we właściwym miejscu pomyślałem no to teraz czas na głośniki rozpakowuję no i lekki szok :o na widok subwoofera potem rozpakowuję dalej paczę i troszkę na pierwszy rzut oka negatywnie już się nastawiłem na satelitki ( myślałem że jak subwoofer ma takie wymiary to głośniki też będą większe) no cóż pomyślałem sobie wszystkiego najlepszego nie można mieć więc wzięłem się za podłączanie głośników po podłączeniu odpaliłem przy mojej próbnym utorku (techno Westbam) bo najlepszy jest bass przy takich piosenkach no i szczerzę powiem wbiłem się w fotel z szoku co naprawdę potrafią te głośniki a szczególnie Bass ze Subwoofera na początku dawałem im zero szans abym przeszedł szok! !!

A teraz dla zainteresowanych mam dojście do nowych kompletów Logitech Z 5500 za 260e nie orientuję się ile w PL kosztują ale myślę że o wiele drożej (magazyny RTV AGD w Irlandii wyprzedają towar za niższą cenę miesiąc temu kiedy kupował komputer dawałem za nie ponad 300e na dzień dzisiejszy kosztują 260e myślę że jeszcze z tydzień i koszt będzie ich około 230/200e Dla zainteresowanych mieszkających w Irlandii Adres Mullingar Co Westmeath droga Delvin Rod magazyny przy zjeździe na N 4 drugim zjazdem jadąc drogą N 4 na Longford Rod ( Sligo) magazyny (sklep ) nazywa się Shery Normann mogę również wytłumaczyć jak dojechać moje gg 10033254 jestem dostępny codziennie od 14-stej do 20-stej później jestem w pracy pozdrawiam

Ile kosztują te Z5500? Bo podejżewam, że nie taniej jak 800-900 zł. Za tą kasę masz prosty amplituner 4.0 i do tego 4 nieduże skrzynki, nawet choćby i Schneidera. I niech mi ktoś powie, że jakikolwiek Logitech gra lepiej.

Wiesz co to jest THX? Mam wrażenie, że nie bardzo. U Logitecha to gruba kasa wyłożona przez producenta na znaczek, bo te głośniki mają zero wspólnego z licencją THX. To samo tyczy się choćby kolumien Jamo za kilka tysięcy. Też mają tylko znaczek. Wymagania stawiane przez licencję THX spełniają sprzęty po 100000 zł za jeden głośnik i wcale nie pomyliłem zer.

Co ty bredzisz. Naucz się poprawnie pisać bo powinno być 1000 zł. Co do głośników komputerowych to tylko najwyższe modele mają THX.

Żaden ampli i kolumny do 1000 zł nie zagrają lepiej niż Z-5500. Nawet kolumn stereo takich nie dostaniesz.

Jeśli już kolumny z ampli to 2 tys absolutne minimum dla dobrego dźwięku.

bzdura, głupie monitorki+ampli pioniera i logitechów nie ma, dużo tu fanboys logitecha widze

Zrozum człowieku że nie za taką cenę. Nawet stereo do 1000 zł nic lepszego nie znajdziesz. O wielokanałowych już nawet nie wspominając.

wielokanałowych nie, ale stereo spokojnie znajdziesz lepsze

Za 1000 zł można kupić 4 głośniki które dużo lepiej zagrają od tych Logitechów Z-5500 a są to 2xMicrolab SOLO7C.

Microlab 7c nie zagrają lepiej niż Z-5500. Takie bajki to wciskaj naiwniakom na forach. Poza tym to stereo więc weź się już nie ośmieszaj.

Chcesz kupować wynalazki, które trzeszczą już przy połowie głośności to kupuj.

Prawdziwy dźwięk DD5.1 i DTS to tylko Z-5500 w cenie do 2 tys złotych.

o Boze…

bez komentarza…

ahhahaah, klasyk, nie porównuj mi tu srodżitecha, do pożądnych microlabów bo sam siebie ośmieszasz,

Właśnie ty bajki wciskasz i się ośmieszasz, radze tobie abyś nie pisał o tym o czym nie masz pojęcia, microlab są dużo wyższej klasy niż te twoje super logitechy które nie są warte swojej ceny.

Mój kumpel ma Logitech Z-5500. Głośne są i nic więcej. Subwoofer dudni już przy 50% mocy, po za tym same buczenie. Film trzeba oglądać z wyłączonym basem bo człowiek się zamęczy. Wszystkie te komputerowe głośniki typu Logitech, Creativ itp są stworzone z myślą o grach, super się w nich spisują, ale do muzyki czy filmów się nie nadają. A stwierdzenie że logitech Z-5500 do 2 tyś zł to najlepszy zestaw, świadczy że masz 12lat. Za 2 tyś złotych możesz kupić kino domowe Yamaha Antila 120 czy Antila 220.

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=376372

Logitech to po prostu plastikowe pierdziawki. Dźwięk ujdzie, a ten Subwoofer to chyba tylko do szpanu jest, żeby w całym bloku szklanki po stołach skakały, zero wyrazistości. To tyle.