no ale serwer pop nie ma raczej nic wspolnego z smtp… pop jest odpowiedzialny za pobieranie, a nie wysylanie wiadomosci.
i pamietaj, ze serwer pop gmail dziala na innym porcie niz standardowy, tutaj Port: 995 i na stronie www jak sie zalogujesz do konta tez trzeba zaznaczyc, ze bedziesz korzystal z serwera pop
Uwaga: W ustawieniach poczty (na stronie Gmail) trzeba zaznaczyć:
POP Download ? Enable POP for all mail.
zreszta napisalem to wczesniej… przeczytaj uwaznie wszystko i zastosuj sie do tego… aha i nie wiem czy wiesz, ale gmail ma pewne ograniczenia… np. nie wyslesz zalacznika exe albo zip.
Mam jeszcze takie inne pytanie odnosni einnych kont gdy chce wyslac wiadomosc pojawia sie komunikat.
Wysłanie wiadomosci niepowiodło sie poniewaz połaczenie z serwerem poczty wychodzącej stpm poczta.o2.pl było niemożliwe. Serwer może byc niedostepny lub odrzucac połaczenie
jezeli masz wszystko dobrze ustawione… tak jak podaje o2.pl, ze trzeba konfigurowac poczte to zrob to co napisalem wyzej o serwerach smtp i to musi dzialac…
zalogowałem się na konto zwykłego usera i faktycznie przycisk nie jest widoczny, więc prezpraszam za moje drobne zgryźliwości. Zaraz się spytam Lazikara co to za cuda się dzieją :roll: :roll: :roll:
Czy mógłbym uprzejmie prosić o wysłanie zaproszenia do Gmail na adres jmajdiuk@wp.pl ?
Z góry wielkie dzięki
PS. Odnośnie dyskusji o widoczności ikonki e-mail w profilu to faktycznie wzrok moderatora forum sięga tam gdzie zwykły śmiertelnik nie zajrzy ;). W ustawieniach profilu jest taka opcja ‘Zawsze pokazuj mój Adres Email:’, i jeśli jest odznaczona to tylko moderator/administrator ma wgląd do pełnych danych