Gmail.com

no ale serwer pop nie ma raczej nic wspolnego z smtp… pop jest odpowiedzialny za pobieranie, a nie wysylanie wiadomosci.

i pamietaj, ze serwer pop gmail dziala na innym porcie niz standardowy, tutaj Port: 995 i na stronie www jak sie zalogujesz do konta tez trzeba zaznaczyc, ze bedziesz korzystal z serwera pop

Uwaga: W ustawieniach poczty (na stronie Gmail) trzeba zaznaczyć:

POP Download ? Enable POP for all mail.

zreszta napisalem to wczesniej… przeczytaj uwaznie wszystko i zastosuj sie do tego… aha i nie wiem czy wiesz, ale gmail ma pewne ograniczenia… np. nie wyslesz zalacznika exe albo zip.

Dzieki juz odbiera poczte.

Mam jeszcze takie inne pytanie odnosni einnych kont gdy chce wyslac wiadomosc pojawia sie komunikat.

Wysłanie wiadomosci niepowiodło sie poniewaz połaczenie z serwerem poczty wychodzącej stpm poczta.o2.pl było niemożliwe. Serwer może byc niedostepny lub odrzucac połaczenie

Z exe się zgadza, ale z zipem już nie.

Sprawdziłem przed chwilą i załącznik zip poszedł bez najmniejszych problemów.

jezeli masz wszystko dobrze ustawione… tak jak podaje o2.pl, ze trzeba konfigurowac poczte to zrob to co napisalem wyzej o serwerach smtp i to musi dzialac…

Ok zrobilem.

ja tez wlasnie sprawdzilem jeszcze raz… komunikat illegal attachment

zip7ez.th.png

illegal3fe.png

a np. pliki graficzne ida bez problemow.

moze łaskawie podaj email bo jak mamy to zrobić

Do innych => jeśli chcecie zaproszenie to zawsze podawajcie email => w inny sposób nie da się wysłać wam zaproszenia

Możesz łaskawie skorzystać z przycisku icon_email.gif

a ja tam nigdzie takiego przycisku u niego nie widze :stuck_out_tongue: 8)

Wybacz ale okulisty Ci nie zafunduję :roll: :roll: :roll:

hmmmmm a chyba by mi się przydał ==> albo nie mi tylko komuś innemu :smiley:

Ta zakładka powinna być w tym miejscu gdzie zaznaczyłem, prawda fiesta? Ja tam za nic nie moge się dopatrzyć email :roll:

beztytuu7pl.th.jpg

Aju nawet dziecko zauważy że manipulowałeś przy tym screenie.

Ale niech Ci będzie:

email8in.png

a email to:

tomi1989(at)op.pl

fiesta

słowo ze nic nie ruszałem tego zdjęcia

u mnie nie ma tego linka. Mam do Ciebie, wyświetla mi sie mój ale nie wyświetla mi się tomi1989

a pro po zaproszenie wysłane na podany przez fieste adres

fiesta masz obrazek z mojego kompa…

email9nk.th.png

Jaki wniosek ??

Macie coś obydwaj namieszane w sytemie, proponuję wyczyścić cache przeglądarki. Niby skąd wziąłem adres tomiego (BTW sprawdźcie profil autora :P)

ta… a moze twoje forum ma cos namieszane?

edit

wyczyscilem wszystko co mozliwe w FF… i dalej to samo.

Fiesta… czy Ty sięgasz tam gdzie wzrok nie sięga? :lol:

Zawsze się Ciebie bałem, teraz boję się jeszcze bardziej :wink:

zalogowałem się na konto zwykłego usera i faktycznie przycisk nie jest widoczny, więc prezpraszam za moje drobne zgryźliwości. Zaraz się spytam Lazikara co to za cuda się dzieją :roll: :roll: :roll:

fiesta nie tylko oni tak mają, ja również nie widzę e-maila :?

Dla porównania np. twój jest widoczny i stefe.

Ciekawe :expressionless:

Witam.

Czy mógłbym uprzejmie prosić o wysłanie zaproszenia do Gmail na adres jmajdiuk@wp.pl ?

Z góry wielkie dzięki :slight_smile:

PS. Odnośnie dyskusji o widoczności ikonki e-mail w profilu to faktycznie wzrok moderatora forum sięga tam gdzie zwykły śmiertelnik nie zajrzy ;). W ustawieniach profilu jest taka opcja ‘Zawsze pokazuj mój Adres Email:’, i jeśli jest odznaczona to tylko moderator/administrator ma wgląd do pełnych danych :slight_smile: