Google chrome nie otwiera stron internetowych


(Zauberer_) #1

Witam,

 

potrzebuję porady i pomocy w sprawie potencjalnego wirusa. 

 

Otóż kilka dni temu ściągnałem i wgrałem sobie mody do pewnej gry internetowej i od tego czasu nie działa mi google chrome, tj. żadne strony się nie otwierają, to samo dotyczy się opcji. Restart i reinstalka nie pomogły, żadnych błędów też nie ma. Wszystkie inne przeglądarki działają normalnie, a komp nie zamula. Niestety od tego czasu nie mogę również odpalić SpyBota. (działa tylko w sandboxie, a zmiana opcji zgodności też nie przynosi skutku)

 

Przeskanowałem kompa avastem i nic nie wykrył. Dopiero skan podczas uruchamiania systemu wykazał, że na kompie siedzi wirus  pup-gen, plik oczywiście przeniosłem do kwarantanny, lecz problem mimo to nadal istnieje. Zrobiłem też skan OTLem.

 

Czy to problem z przeglądarką, czy z wirusem? Proszę o pomoc, załączam logi skanowania i screeny. Dodam jeszcze, że używam Windows 8.1

 

Pozdrawiam.

 

Logi:

 

http://wklej.to/UkUtV

 

http://wklej.to/UiiSl

 

post-253905-0-12373700-1392998358_thumb.post-253905-0-57144700-1392998361_thumb.post-253905-0-75394900-1392998364_thumb.


(Dimatheus) #2

Zauberer_ , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Atis) #3

Odinstaluj przestarzały program Spybot - Search & Destroy 2.

Sprawdziłeś czy Comodo lub Avast niczego nie blokuje?

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pokaż nowy log z OTL bez Extras.


(Zauberer_) #4

Hej, 

 

dzięki za odpowiedź. SpyBot odisnstalowany, avast i comodo niczego nie blokują.

 

Zrobiłem skan Adw + usuń, potem OTLem, log poniżej.

 

http://wklej.to/OSyix


(Atis) #5

Nie widać żadnej infekcji.

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://search.v9.com/web/?q={searchTerms}
FF - HKEY_LOCAL_MACHINE\software\mozilla\Thunderbird\Extensions\\msktbird@mcafee.com: C:\Program Files\McAfee\MSK
O20:64bit: - AppInit_DLLs: (C:\PROGRA~2\NVIDIA~1\3DVISI~1\NVSTIN~1.DLL) - File not found
[2014-02-21 18:03:29 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\AdwCleaner
:Commands
[resethosts]
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.


(Zauberer_) #6

 

Wykonałem skrypt, komp zrestartowany, sprzątanie wykonanie. Niestety problem dalej istnieje. Niestety problem przeniósł się także na inne przeglądarki. IE też ma problem z otwieraniem stron. Nie jest to co prawda żadna tragedia, bo nie używam tej przeglądarki, ale boję się, że problem się rozprzestrzenia.

 

post-253905-0-91972900-1393008516_thumb.

 

 


(Atis) #7

W logach nie widać przyczyny tego problemu.


(Zauberer_) #8

Zrobię jeszcze jeden skan OTLem i wkleję logi, może jeszcze coś się pokaże…


(Atis) #9

Nie widać nic szkodliwego.

Przywracanie komputera do stanu z wcześniejszego punktu w czasie:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/restore-refresh-reset-pc