Gra w zagadki

sam nie wiem… pare debilnych zagadek przychodzi mi na mysl… zadam jedynie i zmykam.

cegla wazy kilogram i pol cegly. ile wazy cala cegla?

na czubku dachu stoi kogut. z jednej strony dach jest nachylony pod katem 45* z drugiej zas 30* z ktorej strony jajko spadnie szybciej?

ile par zwierzat wzial mojzesz do arki?

z dwoch kranow o rownym przekroju leci woda do wspolnego zbiornika. z jdnego kranu leci woda o temp. +15*C z drugiego -15*C. jaka bedzie temp we wspolnym zbiorniku?

“cegla wazy kilogram i pol cegly. ile wazy cala cegla?”

Idzie proste równanie:

x = 1 + 0,5x

0,5x = 1

x = 2

Cegła waży 2 kg.

to prawda… :]

Normalne, że spadnie z tej strony szybciej, z której jest bardziej nachylony dach. A od kiedy to kogut jajka znosi??

kogut nie znosi jaj :stuck_out_tongue:

0 :wink:

ciekawe że woda leci z kranu jak ma temp 15*C :stuck_out_tongue:

na lotnisko przyleciało 100 20 odleciało samolotów ile zostało?

80 Samolotów ?

równo 80 zadajesz.

ee,

najtańszy samochód świata (proszę o dokładną nazwę)

Tata Nano

Nie ma odpowiedzi , ktoś kiedyś na allegro sprzedał Jeepa za 1 zł ,później sprawa była prowadzona już w sądzie.

To coś w stylu : Złodziej włamuje się do domu gdy John zauważył złodzieja . Patrzyli sobie w oczy a po chwili złodziej zabrał się do rabowania a on nic nie zrobił . Dlaczego ?? John ma 4 lata

rozumiem że John miał 4 lata i dlatego nic nie robi z tym złodziejem czyli odpowiedziałeś sam na swoje pytanie

może więc ktoś zadałby pytanie ?? może ja ??

Jaka była pierwotna nazwa Windows Explorera (chodzi o codename, a nie o Program Managera z Windows 3.11) ??

nazwa kodowa win 3.1 to Janus… potem był Kato a potem snowball (3.11 z internetem) :slight_smile:

chyba o to ci chodziło nie?

czy może o Interface manager z win 1.0?

A jeśli na dworze jest 0 (zero) stopni C a jutro będzie 2 razy zimniej to jaka będzie jutro temperatura?

0 (zero) stopni C. 0*2=0

W trójkącie ABC bok a=12, b=31, a kąt C=20.5 stopni. Jakie jest pole tego trójkąta?

Jeśli kąt C znajduje się pomiędzy “a” oraz “b” to:

P = ( a*b*sin( C ) ) / 2 = (12 * 31 * sin( 20.5 ) ) / 2 = ~65.138572914260948

Zgadza się. Brawo:)

czy to jest może technologia OLED ???

W dniu 28.04.2008 , o godzinie 23:29 został dopisany post przez mint1991

sorki pomyliłem pytania

To w końcu będzie jakaś zagadka?