Grzanie procesora i wyskakujące okienka


(Puzi20055) #1

hej zamieszczam logi z OTL, zaczął się grzać procek i wyskakują ciągle jakieś reklamy ;/

 

http://wklej.to/84cmo

http://wklej.to/ew7XH


(Atis) #2

Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
SRV - [2014-03-05 23:24:32 | 000,111,904 | ---- | M] () [Auto | Running] -- C:\Program Files (x86)\Surftastic\updateSurftastic.exe -- (Update Surftastic)
[2014-03-08 22:01:12 | 000,000,000 | ---D | M] ("Plus-HD-7.6") -- C:\Users\Zenek\AppData\Roaming\mozilla\Firefox\Profiles\420tkerg.default\extensions\1079a15c-f3ae-4d92-b473-c51c7f3bc6de@63449f71-c434-4007-828c-7025ecf04b05.com
CHR - Extension: uTorrentControl_v6 = C:\Users\Zenek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cflheckfmhopnialghigdlggahiomebp\10.28.0.100_0\
CHR - Extension: uTorrentControl_v6 = C:\Users\Zenek\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\cflheckfmhopnialghigdlggahiomebp\10.28.0.100_0\nativeMessaging\nmHost
O2 - BHO: (Surftastic) - {c6673938-a52b-4dc6-af05-783e7e2c8b65} - C:\Program Files (x86)\Surftastic\Surftasticbho.dll (Surftastic)
O4 - HKLM..\Run: [mcui_exe] "C:\Program Files\McAfee.com\Agent\mcagent.exe" /runkey File not found
O4 - HKLM..\Run: [TPUReg(x86)] "C:\Program Files\TOSHIBA\Password Utility\TosPU.exe" /Retimes File not found
O4 - HKCU..\Run: [BlazeServoTool] "E:\Zainstalowane programy 1\BlazeVideo HDTV Player 6.6 Professional\MediaDetector.exe" File not found
O4 - HKCU..\Run: [Real Desktop] "C:\Program Files (x86)\Real Desktop\rdesc.exe" File not found
O4 - Startup: C:\Users\Zenek\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Real Desktop.lnk = File not found
[2014-03-11 14:02:33 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Zenek\AppData\Local\tbccint
[2014-03-11 14:02:31 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Zenek\AppData\Local\CRE
[2014-03-07 18:29:09 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files (x86)\Surftastic
[2014-03-11 14:02:40 | 000,000,009 | ---- | M] () -- C:\END
[2013-11-03 15:59:50 | 000,000,037 | -HS- | C] () -- C:\Users\Zenek\AppData\Local\70149b02515b3bb20dd492.47983420
:Commands
[emptytemp]

Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart.

Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie.


(Puzi20055) #3

no i jest problem bo po restarcie OTL  nie uruchamia sie ;/


(Atis) #4

Sprawdź COM lub SCR:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narzędzi-nieingerencyjnych/?p=2608679


(Puzi20055) #5

pozostałe także sie nie uruchamiają jednak są w procesach m menedżerze zadań ;/


(Atis) #6

Spróbuj w trybie awaryjnym:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/434609-tryb-awaryjny-w-windows-8/


(Puzi20055) #7

niestety brak poprawy ;/ nic to nie dało ;/


(Atis) #8

Uruchom OTC i kliknij CleanUp.

http://www.geekstogo.com/forum/files/file/403-otc-oldtimers-clean-it/


(Puzi20055) #9

no teraz jest :slight_smile: dałem sprzątanie