GTX 260 problem z obrazem


(Mateusz Plusa) #1

Podłączyłem nową kartę graficzną Palit GTX 260 896mb normalnie włączyłem komputer odinstalowałem stare sterowniki i zainstalowałem nowe kontrast i rozdzielczość się dostosowało wszystko było ok.Ale po uruchomieniu komputera windows się załadował no a później miało wyskoczyć wybranie profilu ale zamiast tego jest czarny obraz.Jak to naprawić ?Mój windows to XP 32Bit a zasilacz to Tagan TG400-U33 2-Force II Series.Wszystko normalnie chodziło do czasu ponownego uruchomienia po instalacji sterowników.Nie wiem co mam robić proszę o pomoc może coś w BIOSIE trzeba zmienić.Nie wiem w jakim dziale o tym pisać i nie wiem czy an tej stronie ale według mnie to najlepsze forum w sieci i dlatego właśnie tu napisałem i czekam na wasz pomoc.Dodam tylko że mam taki sam problem jak kolega na tym forum ---> http://forum.idg.pl/karta-graficzna-pal ... 86918.html


(system) #2

Jaką kartę poprzednio miałeś? Jeśli podobną, jak kolega z linku, który podałeś, to się nie dziwię, że komputer ci się wali po zmianie grafiki. Czy wiesz, że GTX 260 jest kartą niezwykle prądożerną? Pobiera aż 182 W z zasilacza, a dla przykładu karta kolegi z linku najwyżej kilkadziesiąt W. Jest prawdopodobne, że twój zasilacz nie daje rady, choć na 100% nie jestem pewien. Gdybyś kupił grafikę np GF GTS 450 lub R 5770 to miałbyś może spokój, bo obie pobierają ok 106 W prądu i są to modele robione w nowej technologii zamiast przestarzałego GF 260. Wydajność wszystkich jest porównywalna


(Mateusz Plusa) #3

Poprzednia karta to GF 8800GT 512MB a zasilacz daję rade to nie jego wina to coś innego.


(system) #4

8800 GT pobiera 110 W, 260 GTX 182 W, różnica 72 W dodatkowo dla zasilacza, a on ma tylko 400 W. Jesteś pewien, że to nie jego wina? Ja bym to sprawdził przy takiej różnicy mocy. Ja mam zasilacz Chieftec 450 W a grafikę R 5770 106 W więc raczej mam luzik. Wcześniej miałem przez rok R 4870 160W i martwiłem się o zasilacz.


(Mateusz Plusa) #5

10 minut temu zainstalowałem stery z płyty głównej a maiłem podpiętą starą kartę 8800GT kompa resetnołem ale nie chciał się włączyć więc podpiołem nową kartę graficzną i z tej oto karty graficznej piszę do was tego posta w mojej rozdzielczości 1440-900 i co dalej bd mi wmawiał że mam za słąby zasilacz winą musiały być sterowniki wystarczyło trochę poszperać po płycie z pudełka i gotowe mój błąd. Zamykam Tagan 400W jest za****ty!


(majcovsky) #6

Przecież ten zasilacz jest za słaby do tej karty... Odpal sobie jakąś nowszą grę w full detalach, pograj trochę i przekonaj się czy ten Tagan to wszystko długo uciągnie. Za skutki oczywiście nie odpowiadam.