Hmm… Nie wiem czemu… jestem w kablowce… ( zawsze bylo ok ) a teraz czuje sie jakbym mial internet w radiowce… po jakims czasie siedzenia na kompie odlacza sie internet… znaczy w komputerze go nie ma … zadne dane nie przechodza ( patrze w połaczeniu lokalnym )… pomaga wyłączenie połaczenia lokalnego i zaraz jego właczenie… Czym to moze byc spowodowane ? Juz mnie to denerwuje nie moge spokojnie pojsc spac i wlaczyc … czegos do sciagania bo zaraz sie wylacza… tak jest teraz tylko u mnie ;/… Dodam ze odinstalowalem pakiety Qos… ale to nie powinno miec znaczenia bo kiedys tak zrobilem i bylo OK…
Moze poprostu masz ustawione, że po 20 minutach bezczynności internet jest rozłączany? ;> Centrum sieci i udostępniania>Zarządzaj połączeniami sieciowymi>twoje połączenie>właściwości>opcje>czas bezczynności przed rozłączeniem>nigdy.
Ciagle GG jest odpalone i inne duperele… a co najlepsze to… ze… Net nie dziala a na GG do pewnego momentu mozna gadac i potem GG tez ucina… no Ok w Viscie to jest i sprawdze a w XP ?
Złączono Posta : 09.03.2007 (Pią) 12:48
W zarzadzaniu komp znalazlem… w bledach…
Internet podlaczony jest pod USB Bo dziwne ale na lanie pisze " ograniczenie lub brak lacznosci " <-- chociaz zawsze byl na lanie 
Ja też mam podobny problem tylko że umnie strony wszystko elegancko działa a jak zostawiam kompa na jakieś 3 godziny to nie ma neta dopuki nie włącze przeglądarki mam internet 512 kbit/s LAN.
No ja tez mam 512… nie wiem od czego to zalezy… watpie ze modem wadliwy… bo wczesniej bylo Ok… wogole nie wykrywa mi go na lanie tylko na USB ;/ denerwuje mnie juz to. Zapore wylaczylem… uhm
Hej.Ja też mam radiówke.I mam tak samo muszę restartować połączenie z netem.Byłem dziś w kablówce i jutro mają coś z tym zrobić podobno tak jest tylko u mnie.Dam znać o owocach ich pracy.
To kablowke czy radiowke ?
ja czasem na DSLU (wpiety na USB) tez mam tak ze po paru godzinach nagle wcina DNS… nie pomaga rozlaczenie i polaczenie - trzeba wykonac restart kompa ![]()
Ja mam kablowke nie TPSA… Modemy z Multimedii Motorola SurfBoard 4200E. Sterowniki zainstalowane.
Hej, mam podobny problem. Mam łącze z kablówki, na stacjonarnym kompie pod XP wszystko chodziło jak należy. Od kilku dni korzystam w laptopie z Visty Home Premium i zauwazylam ze internet lubi mi sie rozłączyc - ot, tak sobie. Przed chwilą pobłądziłam w różnych ustawieniach w Panelu Sterowania i znalazłam, że komputer może odciąć działanie karty sieciowej (a przez nią podpięte mam łacze), kiedy spada poziom naładowania baterii. Fakt - nie zwróciłam uwagi, czy ten problem pojawia mi się tylko kiedy pracuję na baterii, czy na zasilaczu też.
Czy Waszym zdaniem - mogło to mieć wpływ na rozłącznie sieci?
P.S. Jestem kompletnym laikiem w kwestiach komputerowych, szczególnie jesli chodzi o dzialanie systemu. Umiem go uruchomic ;)) Ciągle sie ucze - proszę bądźcie wyrozumiali jeśli walnęlam tu jakąś głupote 
Jezeli macie modem podpiety pod USb to moga sie pojawiac takie problemy…Trzeba czekac na update sterow, Microsoft wspominal o problemach z modemami USb ale na razie nic z tym nie zrobil ;(
W opocjach zasilania, oszczedzania energii nalezy wylaczyc opcje, zeby windows odcinal siec w celu zaoszczedzenia energii oraz zeby nie odcinal netu po jakims czasie braku aktywnosci lacza.Moze pomoze, A jesli po prostu rozlacza, to mozna sprobowac z progsem Autoconnect, ktory w razie odciecia netu, sam sie polaczy ponownie