HD 2400 problem chyba ze sterownikami


(Boro Casso) #1

Witam serdecznie

mam taki problem, zakupiłem sobie dzisiaj kartę radeon hd2400 firmy power color i po zainstalowaniu sterowników i ponownym uruchomieniu komputera, jak ustawiam na wyżej niż 640 x 480px i 4 bitów to ekran mignie 2 razy i ustawia się i tak na 640 x 480px i 4 bitów.

Dodaj jeszcze ze mam na płycie głównej zintegrowaną kartę.


(Technik Elektro) #2

http://ati.amd.com/support/driver.html

wygeneruj sobie sterowniki i zainstaluj.


(P Slesinski) #3

Ja też mam tę karte tyle że od MSI.Na sterownikach od MSI tez mialem duzo problemow resterty, czarny ekran itakie tam.Wiec troche potestowalem różne wersje sterownikow i najlepiej wypadly ATI catalyst wersja 7.7.Odkad je zainstalowalem wszysko jest ok i jestem zadowolony z mojej karty.Nie testowalem jeszcze wersji 7.9 i 7.10 ale skoro wszystko jest ok to chyba nie trzeba.Spróbój zainstalowac wersje 7.7 a jak na niej nie bedzie Ci ladnie karta chodzila to przetestuj wersje 7.9 i 7.10 ale mysle ze na 7.7 bedzie wszystko ok.Pozdrawiam.Ps najlepiej jak zainstalujesz od nowa system bo penie pozostałości innych sterowników mogą też miec wpływ na twoją kartę.


(Boro Casso) #4

Próbowałem stery 77 i 710 i to samo ;/


(P Slesinski) #5

To przeinstaluj na nowo windowsa bo starych sterowników całkowicie nie usuniesz a one też moga wpływac na karte i powodowac jej zle dzialanie.zainstaluj wszystko od nowa.i sformatuj dysk z windowsem.sprawdz też na stronie producenta twojej płyty głównego czy aby nie trzeba zrobic upgrade biosu.


(Boro Casso) #6

System instalowałem ponownie i nic z tego


(Technik Elektro) #7

jaki system operacyjny ?? aktualizacje doń zainstalowane ??


(Boro Casso) #8

Udało mi się już :wink:

zainstalowałem zmodyfikowane sterowniki omega


(Jaroszx) #9

Słuchajcie potrzebuje pomocy w odpaleniu tv na tej karcie proszę napiszcie jak to zrobić... Bo już brak mi pomysłów :?