Maam problem z w/w kartą otóż wcześniej miałem radeona 9550 wymieniłem karte odinstalowałem stare sterowniki,włożyłem nową karte i występuje kłopot z sterownikami po pierwsze żadne nowe omegi ani catalysty z nią nie działają a z oryginalnymi też występuje kłopot otóż kiedy dochodzi do końca instalacji sterownika ekranu komputer dostaje jakiejś dziwnej zawieszki wygląda to tak jak w trybie awaryjnym ekran gaśnie jest czarny a u góry po lewej stronie miga sie kreska Prosze o pomoc nie wiem jak zainstalować tą karte próbowałem wszystkiego Pozdrawiam mój system to win xp professional
Działają najnowsze Omegi, ale trzeba je instalować poprzez Menedżer Urzadzeń.
Włączasz normalną instalację Omeg do np. folderu C:\Program Files\Omega Driver, a nastepnie w Menedżerze Urządzeń aktualizujesz sterownik karty graficznej wskazując folder gdzie są rozpakowane Omegi. Sam walczyłem z tą kartą kilka godzin. Przed instalacją sterowników karta powinna być rozpoznana przez system jako Standardowa VGA.
EDIT 2007-01-06:
Udało mi się zainstalować stery z płyty dołączonej do karty. Najpierw odinstalowałem wszystko co było związane z kartą. Następnie w trybie awaryjnym usunąłem z dysku wszystkie pliki, których nazwa zaczynała się na “ati”. Przeczyściłem komputer programem Registry Cleaner i wszystko działa.
Jedyny problem, to poniższy komunikat w podglądzie zdarzeń:
System ACPI BIOS nie zawiera przerwania dla urządzenia w gnieździe PCI…,
ale on występuje na wszystkich sterownikach.
Na takie komunikaty niby pomaga uaktualnienie BIOSu, ale BIOS mam najnowszy dostępny (rok 2004).