Hej,
To muszę dzisiaj z aparatem wybrać się do Sosnowca na wycieczkę.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
To muszę dzisiaj z aparatem wybrać się do Sosnowca na wycieczkę.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Miałbym pewien pomysł, jakiś priv?
P
W przypadku otrzymania zaproszenia (imiennego lub losowania, w którym wziąłem udział) zgłaszam prezentację na temat:
Ewolucja i optymalizacja serwisu internetowego (przykład uczelni wyższej, gdzie pracuję). Od jednego serwera po klaster www z memchache/redis, Varnish, load balancingiem itd. Małe dywagacje o stosie technologicznym, integracji serwisów i usług kontra wydajność.
Hej,
Ja się poważnie zastanawiam nad przygotowaniem sesji dotyczącej DAWu, a dokładnie Samplitude Studio. Mam nadzieję, że znajdę trochę czasu na wykonanie prezentacji i pokazanie po krótce, jak wygląda proces cyfrowej obróbki audio. W związku z tym mam pytanie do organizatorów. @tomekb - czy na miejscu będzie projektor. Jeśli tak, to w jakiej rozdzielczości? Czy będzie tam też nagłośnienie dodatkowe? Bo przyznam szczerze, że ciężko będzie pokazać działanie DAW’a bez słyszenia tego, co daje przestawianie poszczególnych pokręteł na mikserze czy w insertach, a dźwięk z laptopa na pewno będzie słabiutki. Oczywiście okablowanie audio z interfejsu audio do ewentualnego miksera wezmę ze sobą.
Pozdrawiam,
Dimatheus
dla porządku napiszę i tutaj: zgłaszam temat o Crap Contencie
Też miałem parę pomysłów, ale z racji dojazdu z Cyryllo i konieczności powrotu w niedzielę, nie wiem czy którykolwiek zrealizuję. Pewnie nie.
A myślałem, że może coś powiem o popularyzacji nauki z uwzględnieniem SONDY i współczesnego Youtube, albo raczej coś o polskich wojskowych rozległych systemach informatycznych, tak tych jawnych, jak i nie (oczywiście tylko tyle, ile mógłbym powiedzieć).
hej - z chęcią przyłożę swoją cegiełkę, ale chciałbym usłyszeć czy kogoś interesuje temat.
Krótkie zdanie o sobie: pracuje jako Product Owner dwóch ( do niedawna trzech) składów developerskich, w firmie, która przeszła rok temu transformacje agile i dev-ops.(koniec o sobie)
Mogę opowiedzieć o samej transformacji i jak to wygląda (dev-ops) jakie są wyzwania i korzyści. co się dokładnie zmieniło i jak zmieniła się kultura organizacyjna. Nasza firma opiera się na modelu spotify ( ktoś coś wie jak oni pracują?) i o tym także mogę troszkę opowiedzieć. Tochę o naszych rolach Product Owner , Chapter Lead, Agile Coach itd.
Poza tym jestem programista i mogę trochę opowiedzieć o tym, jak mając kilka tys. staramy się dbać o standaryzowanie procesu developerskiego.
Jak najbardziej, teraz temat programowania jest na topie, to niektórzy z chęcią posłuchają.
A może lepiej coś o marketingowym (auto-reklamowym) bełkocie?
Я ничего не понял. О чем ты хочешь сказать?
heh… ok.
ja tylko zgłaszam propozycję. Jak nie fajne to olejcie. Wszystko o czym mógłbym poopowiadać odnosi się do sporej korporacji, więc rozumiem, że może być “not cool”.
point taken.
Ależ mi nie chodziło o temat, bo nawet nie wiem o czym chcesz mówić. Może to i jest ciekawe, nie wiem.
No ale skoro to takie “niefajne”, no to faktycznie może trzeba będzie po cichu uciec…
Jeśli będzie na to chwila, rezerwuje pół godzinki podczas sobotniej imprezy na małą taneczną lekcję
Ale zdajesz sobie sprawę, że kobiet będzie tyle co palców…u jednej ręki? Takie informacje tu czytałem…
Nie miałem na myśli tańca w parze
Jak chociażby aby tworzyć takie cuda Pokaz mojej grupy, na początku jestem z prawej strony
Ogólnie taniec jako sam taniec, nie tylko salsa kubańska (bo to jest mój konik tańca w parze), jest świetną odskocznią od pracy i hobby powiązanego z technologią.
@januszek Hmm no jak już to w parze ze świetną partnerką
Ja zgłaszam prezentację “Dlaczego nie warto zostawać programistą”.
Ale. … jak to … O_0