HP pavilion dv7-1140ew opinie, testy

heh…

jestem od 1 godziny 40 minut szcześliwym posiadaczem HP Pavilion dv7-1140ew i mam pare pytan…

1. po stronie numerycznej mysle ze znaduje się dysk czy on tak czeszczy lekko czy mi się wydaje?

2. napęd: czy Wam też sie tak cieżko wkłada płyta?

3. klapa: czy tez sie tak ciezko otwiera/zamyka? czy to tylko kwestia nowosci?

Gratuluję zakupu :slight_smile:

1. No tak jakby hałasuje trochę, ale czy trzeszczy… chyba że chodzi ci o HDD bo właśnie nagrywam płytę

2. Tak, ale da radę sie przywyczaić.

3. Być może temu, że magnez jest silny. Ekran jest 17 calowy, to też może być przyczyną.

no właśnie wydaje sie ze trzeszczy…

kolejne pytania jeśli można…

1. czy tabliczka dotykowa tak leciutko wam tez chodzi tzn rusza sie?

2. co jest wviście niepotrzebne i można usunać?

i NAJWAZNIEJSZE!

1. czy ma ktos stery pod Viste dla modemu Option Icon w Erze?

bo już mnie chce Qrwica trafić :confused: sami nie wiedza co mówia!

Dziekuję bardzo za odpowiedzi

1. u mnie nie, ale przed chwilą zawiesiła mi się lampka wyciszenia, i świeci ciągle na czerwono :slight_smile:

2. tego nie wiem, ale np taki hp wireless assitant jest chyba tylko do tego żeby pokazywać że bluetooth i net są włączone (przy dotknięciu ikonki na panelu dotykowym). Ogólnie dużo jest tego syfu, ale nie wiem czy jest sens usuwać, bo po recovery i tak znów będą i nie wiem czy uninstall tych syfów nie będzie robił jakichś errorów.

3. nawet nie wiem co to jest :stuck_out_tongue:

całe szczescie znaslazłem stery do mojego modemu…

czy ktoś ma jakis pomysł jak usunąc te nalepki zeby nie został klej?

Dodane 19.02.2009 (Cz) 15:48

czy na tym urzadzeniu jest możliwość zrobienia sobie wf w domu? Karta sieciowa Intel® Wireless WiFi Link 5100

Ja zrobiłem, nie było problemu. Za folder wymiany między drugim komputerem służy mi C:\Users\Public

ale chodzi mi oto jak udostepnić za pomoca tego wifi zeby internet byl w domu?

Musisz kupić router

Cześć.

Mam poważny problem z tym HP Pavilion dv7-1140ew.

Może będziecie w stanie mi jakoś pomóc.

Chodzi o to , że chciałem zainstalować system XP ale po kolejnych restartach pojawiał się ten sam błąd - Błąd ładowania systemu.

O to chodzi , że załadowały się pliki instalacyjne Windows XP i przy pierwszym restarcie zawsze wyskakiwał ten błąd.

Postanowiłem więc … sformatować partycję , na której była ta felerna Vista. Niestety po tej operacji już nic nie chodzi. Nie da się wejść do Biosu (klawisz ESC nie reaguje) ani też napęd nie chce czytać kolejnych płyt z systemami. Partycja na której był HP_RECOVERY nie została skasowana , więc myślałem , że można to jakoś wszystko odzyskać ale widzę , że jest problem. Pytanie moje brzmi - czy da się w jakiś sposób odzyskać tą Vistę z tej partycji ??? Ja nie wiem jak to zrobić w takiej sytuacji. Nie wierzę , że instalacja XP mogła przeszkodzić teraz w odzyskaniu Visty , skoro dysk HP_Recovery nie został usunięty , bo był zupełnie na innej partycji niż Vista. O co tu chodzi ??? Po uruchomieniu laptopa pojawia się logo HP i jest napisane - Press ESC for Startup Menu ale naciśnięcie ESC nic nie daje i wtedy tylko słychać pipczenie z komputera (jakikolwiek klawisz bym nie nacisnął).

Z góry Dzięki za odpowiedź i Pomoc.

Skopiuję tutaj maila od HP

Przypadek inny, ale rozwiązanie to samo :slight_smile: (w moim przypadku obyło się bez recovery, ale mniejsza z tym :slight_smile: ) Ale piszesz, że nie reaguje na żaden klawisz? Hmmm… Tego nie rozumiem zupełnie. Ale spróbuj napisać do supportu hp.

No cóż , robiłem tak i nic to nie dawało. Jak było naciskanie na klawisze to było tylko takie pipczenie ale problem już rozwiązany , bo lapek poszedł na serwis i HP wymieniło w nim … zarówno płytę główną jak i dysk twardy. Teraz jest inny problem.

Jak zainstalować na nim XP-eka ???

Próbowałem już chyba wszystkiego i nie mogę go zainstalować. Płyta XP SP2 i sterowniki SATA są zintegrowane nLite-m , więc jeśli chodzi o samą płytkę to jest wszystko dobrze.

Niestety po załadowaniu plików konfiguracyjnych pojawia się ten nieszczęsny Bluescreen.

Wyczytałem gdzieś , że trzeba zmienić opcję dysku twardego w biosie z AUTO na LARGE ale nie da się zmienić opcji dysku z AUTO na LARGE , bo po prostu nie ma takiej opcji w biosie, więc pytanie brzmi , jak można zainstalować w końcu tego Xp-eka? A może w ogóle się go nie da na tym laptopie zainstalować i trzeba zostać przy Vista Home Premium?

Chciałem jeszcze zapytać o Router bezprzewodowy do tego HP. Otóż mam łącze 2mb/s z DIALOGU i chciałbym je podzielić jako 70% prędkości na PC i 30% prędkości na laptopa. Router miałby się mieścić w granicach 100-230zł. Jak już kupować to coś dobrego. Może być też taka opcja by miał wbudowany modem , bym nie musiał swojego modemu zewnętrznego z Dialogu czyli Callisto 821 łączyć z tym Routerem tylko od razu podpiąć neta pod ten Router ale to tylko opcja dodatkowa i tak bardzo mi na niej nie zależy.

Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady.