Ile ci trzyma bateria w telefonie?

Widać, że Nokie trzymają najdłużej :smiley:

Mój Siemens SL 45i trzyma ok. 4 dni. Bateria ma rok.

Damian mi nówka w sloce trzymała 6 max 7 dni bez mp3 Forever polimer za 33zlł :stuck_out_tongue:

Moj “stary” siemens A50, wciąż powyżej tygodnia.

To moja ma 1200mAh i była “odrobinke” droższa, a od początku tak kiepsko trzymała :frowning: Coś ten telefon jest energożerny ;/

Moj Siemens C60 trzyma około tygodnia :]

mój siemens c65 trzyma ok 4-5 dni, a przy dużym używaniu 2-3 dni.

moja 6100 ost trzyma max 2 dni ale cos z nia nie teges przydalaby sie jej naprawa i najlepiej jakies czesci zamienne dodam ze tel na juz ponad 2 lata

Damian źle baterie sformatowałęś albo mjusisz zkalibrować ją

A moj stary Alcatel OT311 trzyma tydzień :smiley:

Na 100% dobrze ją sformatowałem… Kalibracji nie próbowałem, fakt, ale wydaje mi się, że to wina telefonu :frowning:

mój C65 trzyma 2 dni max 3 :evil:

Aż mi wstyd :oops: :oops:

Ja ma Nokie 6510 i trzyma 7 dni bez uzywania a 3-5 dni jak podzwonie troche ale jak ktoś pisze 10 dni to nie uwierze jak nie zobacze i na dodatek sagem, chyba go wyłącza na noc i nie uzywa w dzień. Albo to wyjątek

Miałeś kiedyś Sagema?? Widzę, że nie, one pod względem bateri są bardzo dobre. Nie będę ci udowadniał, bo jak nie wierzysz to twój problem wystarczy mi to że ja wiem. Niektórzy moi znajomi też mają Sagemy to żadnemu z nich trzyma nie krócej niż 7 dni.

RosenG tak naprawdę ważne jest to, żeby odpowiednio sformatować i ładować akumulatory - wtedy jest to możliwe i jak najbardziej zgodne ze specyfikacją baterii. Ciekaw jestem, ile osób naprawdę prawidłowo przygotowały baterię według zaleceń producenta.

Monczkin masz racje ale to robi mało ludzi ja w sumie sie do tegho nie stosuje bo wymieniam telefon średnio co pol roku. Bażant ja poprostu nie spotkałem telefonu który by trzymał 10 dni baterie, moja nokia dawna 5110 trzymała 8 dni ale to był max, zreszta Nokie najdłużej trzymają i to jest fakt, ale o Sagemie nigdy nie slyszalem, ma go kuzyn i narzeka do 4 dni bateria. Może masz poprostu udany egzemplarz albo mało uzywasz bo jak będziesz rozmawiał to napewno nie wytrzyma 10 dni, także to ile bateria trzyma zalezy od tego ile sie bawimy telefonem.

To prawda ile używasz tyle trzyma, ale w nim bateria bardzo długo trzyma. Ja go używam jak każdy codziennie parą rozmów, czasami zagram, jakiś sms, nie katuję go (katowałem go na początku :smiley: ) Zastosowałem pełny format baterii tak jak zastosował producent i trzyma :smiley:

Bażant przyznaje sie do błedu sprawdziłem ile trzymają ich baterie i podają ponad 370 h więc coś w tym jest, choć przyznacie że sagemy nie sa zbyt popularne i dlatego chyba niedocenione :smiley: . pozdrawiam

nokia 3100, ma 10 miesięcy i trzyma ok 5/6 dni przy intensywnym rozmawianiu i smsach oraz nagminnym doładowywaniu , gdy sa np 2 kreski:)

moja nokia 6610 ma 2 latka i trzyma spokojnie 7-8 dni

mam motorole v360 i bateria trzyma tydzien , mam takze SE z520i ale mniej go uzywam i trzyma 10 dni , obydwie baterie byly formatowane zgodnie z zaleceniami …