Ile da się wyciągnąć E6850(stabilnie)?

Witam,

Ile da się wyciągnąć maksymalnie E6850(stabilnie)?

Nie wiem wróżyć nie umiem ;]

Kręć tak aż będzie niestabilny wtedy się dowiesz ile wyciągniesz z niego

A niestabilny, czyli co się z nim dzieje :?:

:x

zawiesza się ;]

A wg. opłaca się kupować tego proca :?:

Ja bym kupił E4300 + Scythe Infinity + AS5 + ostre OC ;]

lepiej kupić E6750 jak ma kasę, logicznie bo ma on więcej pamięci L2 ;]

jak chcesz dojechać do powyżej 4 GHz to zapewne potrzebne będzie chłodzenie wodne, na powietrznym będzie gorzej bo napięcie znacznie pójdzie w górę :?

http://pclab.pl/art27275.html

Wydaje sie, że 4Ghz wystarczy, ale ile to chłodzenie wodne kosztuje :?:

Dobre… :wink:

:mrgreen: znajdź teraz e4300 do ostrego OC xD

straszny “profesjonalizm” :slight_smile: Wstyd :wink:

:mrgreen: Zależy jakie :wink: Nie kupuj zestawów. Nie ma sensu. Wypakujesz tylko kupę kasy i nic z tego miec nie będziesz.

A co proponujesz :?:

Poszukaj części na purepc, blok na cpu np prison ~100 nb ~60, dobra chłodnica na 2x 120mm ~200 zł, +pompka zbiorniki, węże z 600 trzeba mieć, lub dobre ac np thermalright ultra 120 extreme 250 i powinno starczyć.

6850 bez sens, już Quady 6600 tanieją, 4 rdzenie to nie 2 :wink:

Tobi zapomniałeś, że kolega raczej nie ma pojęcia o OC w związku z czym tym bardziej nie ma pojęcia o chłodzeniu wodnym. A zakładanie tegoż chłodzenia przez nowicjusza to raczej kiepski pomysł.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Musi złożyć tak, żeby nie przeciekało. Jeśli chce mieć stable wysoką częstotliwość to na powieetrzu mu się to nie uda ;]

Fajnie, a czy da się w % ocenić wzrost o/c na wodnym, a powietrznym ???

Nie. Proc może miec ściane, mobo moze mieć ściane i nie pójda już wyżej. Może być też tak, że polecą sporo wyżej. Albo tak, że wszystko poleci trochę wyżej. Nie ma zasady. (mój cep ma np. ścianę, i na napięciu 1,55V robi max 2,7GHz, po podniesieniu napięcia do 1,7V robi tyle samo…)

A jakie mobo z P35, polecasz do E6850 :?:

Gigabyte P35 DS3R, Asus P5K, Abit IP35-E

Jeżeli chodzi o tą pierwszą pozycję, to jest to samo co:

Gigabyte GA-P35C-DS3R

:?: ?? :?:

Nie ponieważ Gigabyte P35C-DS3R ma dwa wejścia na ddr3 a P35-DS3R nie ma tych dwóch wejść ale po co komu DDR3 jeśli jest tak drogie?

Hmm…

Fakt, bo jak stanieją to też nie wiem, czy warto, ponieważ nie ma aż takiej dużej różnicy wydajności… :?

Ps.

A z tej 3. którą podałeś to ten Gigabyte, jest najlepszym wyborem :?: