Kiedy to skanowałem dzisiaj PC programem Malwarebytes ukazały mi się trzy zagrożenia.
Niestety, nie udało ich się usunąć.
Skan z FRST.
Kiedy to skanowałem dzisiaj PC programem Malwarebytes ukazały mi się trzy zagrożenia.
Skan z FRST.
W Chrome zmień stronę startową na własną, np.
W Ustawieniach Zaawansowanych na samym dole uruchom Resetowanie ustawień. Resetuje tylko ustawienia, nie zakładki i hasła.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Paweł Grabowski\Desktop
fixlist.txt (2,2 KB)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Czekaj na kolejne polecenia.
Czyli nic nie znalazło, to dobrze. Nic nie rób z FRST
Sam spróbuj wysłać ten drugi plik na VirusTotal.com
Jeśli system odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz
Dzięki
Em… Kolejny problem. Dzisiaj ponownie skanowałem program Malwarebytes i ten tego…
Masz podaną ścieżkę - skasuj zawartość katalogu i z głowy. Jak sytuacja się powtórzy, to winna jest jakaś wtyczka (Dogry?) albo oddzielna aplikacja. Wyłącz sobie w ustawieniach CCleaner “monitor systemu” bo to nikomu do niczego nie jest potrzebne.
@YakuzaPL
Obejrzyj ten filmik. Ma to związek z Trojanem WMI Hijack
Przetłumaczę tylko ważniejsze kwestie, jak nie połapiesz się w tym to napisz.
Problem w tym, że po wpisaniu ActiveScriptEventConsumer wyskakuje mi czyste pole jakby po wykasowaniu tego jak na filmie… Nie wiem co dalej.
Co do reszty filmu ze skrótem, gość kasuje coś czego u mnie nie ma…
@Edit
Nadal Malwarebytes wykrywa te 2 wirusy…
Niestety w momencie, gdy piszę te słowa, to nie mam możliwości zerknąć w poprzednie logi. Szukam rozwiązania trochę po omacku.
Nie pamiętam, czy miałeś jakieś nie podstawowe dodatki w Chrome, ale nadal coś tam “siedzi”.
W takim razie wyłącz Chrome Synchronizacja jeśli jest włączona.
Odinstaluj Chrome, usuń katalogi, dopiero potem zainstaluj Chrome jeszcze raz.
Dobra, będę w domu koło 17:00. Jak przyjadę zrobię jak pisałeś