Inrernet nie dziala gdy włącze bitcomet lub utorent


(Lukasz Grzelak22) #1

jak w temacie . prawie od razu jak włączę bitcomet lub utorent przestaje działać internet strony nie otwierają sie i skype rozlancza sie i włancza . ale programy nic nie ściągają . czy administrator mógł coś zablokować . wcześniej było ok , jakiś tydzień temu tak zaczeło sie robić wcześniej ściągałem bardzo szybko i strony otwierały sie. dlaczego tak jest dodam że mam 3,6 mb /s


(Lasinski Jacek) #2

lukaszczecin , jak wygląda sprawa wirusów?


(Lukasz Grzelak22) #3

przeskanowane wyczyszczone nie ma nic.


(Lasinski Jacek) #4

lukaszczecin , dziwnie to wygląda. A jak ustawisz limity transferu w tych programach to też rozłącza internet?


(M Kupczynas) #5

Miałem identyczny problem, przycięcie downloadu i up'u pomogło.


(Lukasz Grzelak22) #6

nie próbowałem przycinać transferu ale wcześniej było ok.nawet nic mi bitcomet i utorrent nie ściąga,cały czas 0


(Lasinski Jacek) #7

lukaszczecin , przytnij transfer (wysył i odbiór) i zobaczy co będzie się działo. Myślę że będzie tak jak u kaczor0.


(Lukasz Grzelak22) #8

zmniejszyłem do 5 kb downloand i do 5 kb up i nic...anie nie ściąga , ani nie wysyła , ani strony nie działają...


(Tomek 108) #9

mam podobny problem

jest jakieś rozwiązanie ?


(Bolo92) #10

Moim zdaniem, admina zdenerwowało i postanowił wam przyciąć ilość połączeń :slight_smile:

A jako, że pewnie zrobił to na wszystkie porty(nie omijając poczty, www) to dlatego wam też poczta muli, lecz jeżeli to jest na pewno to nic z tym nie zrobicie, bo nie macie dostępu do routera w sieci.


(Tomek 108) #11

ale ja mam netie 1mb


(Bolo92) #12

Przycinka transferu gdzieś download do 80, upload 8-10.

Xp-Anty czy Anti i zwiększyć liczbę połączeń.

Dobrze skonfigurować sobie program pod łącze(ilośc połączeń, ilość połączeń na 5sek) nie wiem co tam jest bo nie używam torrenta.