Instalacja drugiej kopii Windows

mam pytanie czy jak zaczne instalowac drugi system na inej partycji to musze go instalowac z biosu czy moge go zainstalowac z setup.exe z plyty?

Edycja Tytułu. Lazikar

Nie z Setup.exe nie zainstalujesz nie ma takiej opcji.

I nie instaluje się w Biose (Zmienia się tam tylko bootowanie), tylko w instalatorze, pamiętaj aby zainstalować na innej partycji.

Po instalacji drugie systemu, podczasz startu będziesz miał do wybóru który system uruchomić 8)

a mugl bys mi dokladniej wytlumaczyc jak to sie robi, bo pierwszy raz instaluje system, i nie wiem o co chodzi?

Powinno ci to wszytsko wyjaśnic w razie wątpiwlości pisz:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=45731

P.S Temat częsty mozna poszukać na froum, bo omawiany był nie raz nie dwa.

Zenek Rolniik Niestety sie mylisz.

matrix506 Kiedy pokaże Ci sie okienko po wsunieciu płytki bierzesz nowa Zainstaluj system Windows i zamiast wziąść uaktualnienie to bierzesz nowa instalacja (wybierasz to w pierwszym okinko po kliknieciu na zainstaluj system z rozwijanej listy) potem dalej i dalej az do ponownego uruchomienia kompa dajesz inna partycje niż C: podczas wyboru partycji np. D: i lecisz dalej jak bys instalowała pierwszy system przy starcie bedziesz miała wybór systemu…

a gdzie to okienko sie pokaze? jak wlaczam system czy gdzie?

kiedy odpali Ci sie CD to dajesz zainstaluj systemn Windows i wyskakuje okienko w którym na rozwijanej liscie dajesz Nowa Instalacja…

kosior6 nie słyszałem jescze o takiej opcji instalacji :roll:

Napewno jest mniej wygodna dla zaawansowanych użytkowników, bo brak w niej konfiguracji systemu.

Hmmm nie wierzę dośc w ten sposób.

Więc musisz uwierzyc m.in tak sie instaluje system do dualboota 98 vs. XP

Nieraz juz tak sadzałem system…

A wcale nie poniewarz po wybraniu partycji do setupu systemu wszystkie operacje są takie same jak podczas instalki boota z cd. :stuck_out_tongue:

dzieki :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

no ale działa chociaz ??? Żeby Pan Zenek Rolnik uwierzył :smiley:

wlaczylem i juz prawie instalowal ale wylaczylem bo wujek laptopa musial zabrac. dziala bez problemów. Dzieki

P.S Jutro bede instalowac. a powiecie mi czy system Windows 2003 Server to jest jakis fajny? czy sie bardzo rózni od Xp?

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Tak wiesz mozna go przerobic na stacje roboczą ale po co Ci wydawac tyle kasy na system których mozliwości nie wykoprzystasz nawet w 1/3 ??? no chyba ze jesteś adminem jakiejs siecie to wtedy może sie przydac :stuck_out_tongue:

Kupileś kota w worku czy zassałeś z p2p??

A konkretnie to jakie systemy chcesz instalowac ? Wiem, ze dwa ale jakie? Bo nic nie napisałeś.

cytat

Lub dokonął inwestycji na Stadioni e10 lecia w Warszawie !!