Instalacja Javy na Viście, błędy


(Mayron) #1

Witam, gdy instaluje Javę to wyświetla mi się taki błąd:

0139f12a8d30e7f4.jpg

Nigdy na Viście czegoś takiego nie miałem ani na XPku, dopiero wczoraj na Viście mi się pojawiło i Javy zainstalować nie mogę. Mam wersje 64bit ale parę dni temu na tej samej Viscie bez problemu ją zainstalowałem.


(Scp X) #2

No to zrób przywracanie systemu, powinno pomóc.


(Mayron) #3

Ja przywracanie jak na wersji 32bit od razu po instalacji systemu jest ten błąd i na wersji 64bit. Zainstalowałem Vistę pare minut temu i pierwsze co to Jave... teraz ściągają mi się aktualizacje może to pomoże.

Złączono Posta : 11.11.2007 (Nie) 11:36

Aktualizacje nic nie dały.


(Kubakuderski) #4

a jaką jave instalujesz??


(Mayron) #5
jre-6u3-windows-i586-p-s

Tak się plik nazywa. Ja tą jave instalowałem kiedyś na XPku, Viscie bo mam na osobnej partycji niezbędne programy i nigdy takiego problemu nie było, pojawił się po przejściu z 64bit na 32bit.

Złączono Posta : 11.11.2007 (Nie) 11:48

Problem pojawił się także po tym jak zainstalowałem Mandrivę Xtreme na osobnej partycji ext3 i stworzyłem także partycje swap więc może przez to?


(Kubakuderski) #6

Zainstaluj Java Platform SE 6U3 6.0.30.5 ......chodzi miodzio ;] to jest ta http://www.java.com/pl/download/

a jaka to ta Twoja java dokładnie jest???


(Mayron) #7

Właśnie tą mam...


(Kubakuderski) #8

;/ zainstaluja jave sun 1,4 i sam powinien ją zaktualizować do dobrej

Złączono Posta : 11.11.2007 (Nie) 11:58

mi tak się stało


(Mayron) #9

Ale mi to jeszcze wczoraj wszystko działało na wersji 64bit ale na wersji visty 64bit miałem kłopoty ze sprzętem to wróciłem do 32bit i właśnie ten błąd się pojawił... z 30min temu zainstalowałem znowu wersje 64bit i to samo.


(Kubakuderski) #10

tutaj jmasz 1,4 - ona działa, ale aero glass się wyłącza....ja tą miałem i mi pużniej tą co teraz mam znalazło

http://java.sun.com/j2se/1.4.2/download.html

nie może nie działać....a na jakiej viście teraz siedziasz??


(Mayron) #11

Już pomijam fakt, że wszystko mi się ściąga z prędkością 1-2kb/s a na drugim kompie gdzie jest XP jedzie po 130kb/s

Złączono Posta : 11.11.2007 (Nie) 12:03

Vista Ultimate 64bit na Viscie Ultimate 32bit to samo się dzieje.

Złączono Posta : 11.11.2007 (Nie) 12:53

Format nie pomógł...


(infowit) #12

Ja mam inne problemy z Javą . Internet Explorer 7 przerywa (zamyka okno) sie podczas próby uruchomienia prostego apletu w jAVIE Oraz przy uruchomieniu stron www z apletami: kb24.pl i powiat.jaslo.pl. Mam jre1.6.0_03 . Próbowałem starsze wersje.


(Kulak86) #13

mam podobny problem co infowit, ale mam XP i nie tylko IE mi zamyka ale też msn'a :? najczęściej zamyka przy próbie wejścia na czata :?


(K Olszewska937) #14

ja pobrałam jave i juz myslałam ze to koniec... :frowning: ale... nie nie wiem o co kaman jak pobierałam na XPkato normal wszystko ładnie i na Vista kanała na całej liniii napiszcie GG 4887746. H-E-L-P !!