Instalacja windows 7 i BlueScreen


(wojownik) #1

witam

instaluje windows 7 enterprise

dowolny klawisz uruchamia instalacje

ładuje pliki

pokazują się te bańki kolorowe

po czym albo BlueScreen którego postaram sie dodać na forum albo strzalka biała która mogę poruszac i to koniec możliwości :frowning:

ps zadne live cd linux nie udało sie też wystartować zawsze jakis błąd :frowning:

pomocy

20120225853.jpg


(wojownik) #2

kolego sympatyczny - nie chcesz pomóc to się

nie wypowiadaj

może to być wina np biosu ? wyjąłem baterię ... za 20 min spróbuje dalej działać


(Robert Mail) #3

Ręce opadają. Pierwszy link na googlach http://www.forum.tweaks.pl/Nieoczekiwany-bluescreen-Blad-0x00000101-t36900.html


(wojownik) #4

nie wiem w czym mi to ma niby pomóc

ja tu o instalacji windowsa a ty mi link o procesorze

faktycznie ręce opadają


(Robert Mail) #5

Jakbyś łaskawie przeczytał wątek do końca, to może domyśliłbyś się że prawdopodobnie problemem jest podkręcony procesor.


(wojownik) #6

jak mam się do tego zastosować - czy mam coś włączyć wyłączyć w biosie - czy procesor na stracenie - jak mam to wszystko ugryźć


(grześ12) #7

Tu masz poradnik do biosu:

http://forum.dobreprogramy.pl/resetowanie-bios-plyty-glownej-t267235.html

jeśli to to nie pomoże daj jeszcze zrzut ekranu informujący o prędkości procesora. Użyj programu everest w zakładce płyta główna - procesor

bo procesor można jeszcze podkręcić poprzez zworkę na płycie głównej


(wojownik) #8

nie wiem czy My rozmawiamy o tym samym - mam w zasadzie nowy komputer - czysty dysk twardy - kupiłem karte grafiki - problem w tym ,że nie mogę zainstalować żadnego systemu - bo po chwili robi sie czarny ekran i koniec - tym bardziej jak mam użyć jakiegoś programu jak nie mam i nie mogę zainstalować ani win7 ani żadnego linuksa - nawet live cd ładują karnel po czym robi sie czarny obraz


(Ciuci) #9

Jaki masz dokładnie sprzęt?

Testowałeś Ram? http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm

Wejdź do biosu i zobacz napięcia,na cpu i kościach pamięci Ram,może trzeba delikatnie je podbić.

Możesz sprawdzić też dysk twardy w MHDD i podać smart,ale tu raczej dysk nie jest winny.

Aktualizacja biosu płyty głównej,jeśli jest dostępny.


(wojownik) #10

msi k9n ultra -plyta główna nforce 570 (czy ten chipset nie gryzie sie z grafą )

radeon 6670 asus

athlon x2 2x 3800

2 giga ramu kingmax ddr2 533

dysk 80 sygate barakuda

zasilacz 400 take me ac 230v a4 50 hz - czytam na google ze niezły badziew firma

dane z biosu podam jutro !


(rgabrysiak) #11

A jaką masz kartę graficzną? Masz możliwość podpięcia innej grafiki? Przetestuj też pamięci


(wojownik) #12

radeon 6670 asus

20120228857.th.jpg

20120228856.th.jpg

zasilacz można wykluczyć już - kupiłem prawdziwy dziś i jest tak samo:(


(rgabrysiak) #13

@wojownik Przetestuj pamięć i dysk twardy, jeśli nie pojawią się żadne błędy pomyślimy dalej.

Jeśli dokonywałeś jakichkolwiek zmian w biosie, przywróc ustawienia domyślne.


(wojownik) #14

hej - problem jest taki - z ten program nie chce startować - pojawia się - (myslnik ) ok 30 sek po czym chce sie uruchomić windows - w biosie ustawione start z cd przed dyskiem - płytę wypalałem jako obraz (nie kopiuj wklej:)) .Nagrywałem po wypakowaniu sam obraz iso i spakowany plik na następnym cd, niestety nie zadziałało :frowning:

może któryś rdzeń procka jest uszkodzony ? czy w biosie mogę jakos wyłączyc rdzeń np. nr i sprawdzić jak na pierwszym się to uda ?


(rgabrysiak) #15

Jeśli masz możliwość pożyć kość ramu i sprawdź czy problem ustąpi. Co do wyłączenia rdzeni procesora w biosie, nigdy o czymś takim nie słyszałem.


(wojownik) #16

test właśnie zrobiłem z innym ramem i k.grafiki - jest tak samo :frowning: