Integracja.Chce lekko przerobić skrypt logowania


(Grzesiek1) #1

Więc tak mam skrypt który będzie służył do logowania na forum który umieszcze a w zawadzie już umieśiłem na stronie tylko teraz tak:

1,Chciał bym żeby po przyciśnięciu zaloguj otwierało mi strone z forum w nowym oknie a nie tym samym.

2,Chciały bym dorobić przycisk wyloguj tylko teraz pisze coś takiego

echo ' | Wyloguj
';[/code]


i wyskakujże żę zły id sesji, domyślam się że źle wstawiłem $userdata .



3.Chciałem przerobić podpunkt sprawdź PW tak żeby jak jest wiadomość na PW wyświetlało że masz wiadomość albo zę nia masz bo teraz jest tylko "Sprawdź PW"



Cały kod tego pliku wygląda tak:

[code] <?php define('IN_PHPBB', true); $phpbb_root_path = ''; $page_path = './../'; include($phpbb_root_path . 'extension.inc'); include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx); $userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX, $session_length); init_userprefs($userdata); $scfile=explode("/",$_SERVER['PHP_SELF']); $redir = "../"; ?> OSbeta Newsy, Artykuły, Hardware i Software, Forum, informacje o systemach operacyjnych i aplikacjach

<?php

if( $userdata['session_logged_in'] ) {

//powitanie

echo 'Witaj '.$userdata['username'].''; //edytuj profil echo ' | [Edytuj profil]('.append_sid(%24phpbb_root_path.'profile.php?mode=editprofile').')'; echo ' | [Sprawdź PW]('.append_sid(%24phpbb_root_path.'privmsg.php?folder=inbox').')'; } else { echo '

Zamiętaj mnie

';

//link zarejestruj

echo 'Rejestracja ';

//link zapomniałem hasła

echo 'Zapomniałem hasło';

}

?>

Jakby co to można zobaczyć ten skrypt w akcji na http://www.osbeta.yoyo.pl/ ale raczej to nie będzie potrzebne


(Skr3czu) #2

Zrób te okienko w include ,a nie w inframe wtedy Ci bedzie działać dobrze po co zmieniać skrypt

Pozdrawiam


(Grzesiek1) #3

No fajnie ale plik który miał bym includować znajduje się na innym serwerze mianowaicie razem z forum na ovh !

Mi się wydaje żę prościej by było ten skrypt przerobić lekko :stuck_out_tongue:

A jak nie to co z tym include ?

Aha no i dobrze by było jakby mi ktoś odpowiedział na pytania z tymi PW logowaniem itp ^


(Kubarek) #4

Ad.2.

spróbuj

echo ' | Wyloguj
';[/code]

(Grzesiek1) #5

pisze :stuck_out_tongue:


(Skr3czu) #6

Może tak zadziała:

Wrzuć to do pliku o nazwie log.php i wrzuć na serwer tam gdzie jest strona:

Nastepnie tam gdzie masz miejsce na logowanie wstaw:

I jak wszytko dobrze zrobisz powino działa;)

P.S strona musi mieć rozszerzenie *PHP

Pozdrawiam jak masz jeszcze jakiś problem to napisz


(Grzesiek1) #7

Wsyzstko fajnie tylko forum nie jest na tym samym serwerze co strona !!