Internet bardzo spowolnił


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #1

Od paru dni zauważyłem że bardzo spowolnił mi Internet w Wv. chodzi o otwieranie stron bo gry chodzą normalnie.

Nic nie ściągam ani nikt w domu też nie (inni mają powyłączane komputery ) mam internet 1 mb a strony ładują się jak w 64 Kb radiówce :confused: U innych w domu ( na 32 i 64 bitowym Xpeku Internet chodzi normalnie. Internet radiowy wyłączony.

Np. Google.pl włancza mi się po około 10 sekundach a powinno od razu jak kiedyś ( tz parę dni temu ) na forum wchodziłem około 4 minut ?!

Czy wie ktoś czego to może być wina?? często mi się wyświetla że połączenie zostało przerwane przez serwer itp.

z góry dzięki za pomoc

PS: 3 razy mi się wyświetliło że serwer zerwał mi połączenie zanim wysłałem tą wiadomość


(Kambor4) #2

Daj log z -----> ComboFix (niżej na stronie linku).

====================

K.


(Kolmar) #3

Start -> Uruchom -> cmd

wpisz

ipconfig /flushdns

Przeskanuj komputer za pomocą Spyware Doctor Starter Edition, Trojan Remover oraz Kaspersky Online Scanner


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #4

Oo Nie pomyślałęm i zapomniałem żeby to wyczyścić :smiley: dzięki net juz lepiej chodzi ale caly czas cos go jeszcze zamula :confused:

Oto log: http://wklej.org/id/559/

PS: Właśnie skanuje go moim antyvirkiem ( Nod32)


(Kolmar) #5

W logu nic podejrzanego nie widzę, choć muszę powiedzieć, że przydało by się odchudzić nieco autostart. Ściągnij program Autoruns i wyłącz zbędne programy.

Fix w HJ:

Przeskanuj komputer narzędziami, które podałem.


(huber2t) #6

Masz jeffo

Podaj koniecznie log z Combofix


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #7

zara przeszeskanuje tymi programikami i wrzuce loga z combofixa :smiley:

tylko najpierw powywalam troche autostartu za pomocą msconfig


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #8

nie da razy dać loga z combofixa bo działa on tylko na XP i 2000 ( pisało chyba po portugalsku ale zaczaiłem że pisze że nie obsługiwany OS ) tryb zgodności też nie działa.

zara biorę się za skanowanie programami.

(NOD32 nic nie wykrył )

nie wedytuje ostatniego posta bo bym to robił chyba 10 min :confused: cały czas pisze ze serwer zerwał połączenie :confused:

ja od kiedy zainstalowałem viste to jakieś dziwne zjawiska na moim kompie się dzieją Oo

Jak się zdenerwuje to będzie mnie czekał downgrande do XP 64-bit


(Kolmar) #9

Uuuuu ProTofik , to jest ostatnia rzecz jaką bym polecił, lepiej trzymać się z daleka od tej wersji systemu.


(huber2t) #10

combofix na viście działa, więc wykonaj loga


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #11

jak mowie że nie działa to chyba znaczy że nie działa... Nie zmyślał bym chyba. a sprawdzałeś czy działą na 64 bitowej viście?

rokko , a niby czemu? bardzo ładnie chodził mi i od poł roku działa u mojej siostry na kompie bez najmniejszego problemu. Mój tata ma zamair tez niedługo przejść na 64 bitowego xpeka


(Kolmar) #12

Ojjj... ja tylko wypowiedziałem swoje zdanie. Też go miałem jakiś czas i byłem zmuszony go wyrzucić. Niestety używając go miałem ogromny problem ze sterownikami. Ale no cóż, dobrze słyszeć, że komuś poprawnie działa :slight_smile: .


(Kambor4) #13

Przeskanuj obszar swojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html ( uruchom przez IE ) Daj raport z niego na forum.

=================

K.


(Protofik+Dobreprogramy Pl) #14

Spyware Doctor Starter Edition Trojan Remover nic nie znaleźli.

Tera biore sie za kasperskiego

-----Dodane-----

nie mogę uruchomić tego skanera :confused: Uruchamiam IExplorer z uprawnieniami admina i zmieniam poziom zabezpieczeń na średni, potem odpalam ta stronę i klikam zgadzam się... brak jakiej kolwiek reakcji przez 10 min :confused: Klikam nie zgadzam się okno się zamyka :confused: ? chyba jutro spróbuje zainstalować 32 bitowego xpeka jeżeli mi pociągnie w całości 4 GB ramu to zostawiam a jak nie to instaluje 64 bitowego ... chyba że do jutra coś wymyślimy :smiley:

-----Dodane2-----

Rotfl ^^ Uruchomiłem podownie kompa i już działa normalnie ale wczoraj robiłem to ze 3 razy i nie chodziło.

Ech ta vista ma swoje kaprysy. Czeka mnie downgrand do Xpeka

-----Dodane3-----

Vista za każdym razem przy uruchomieniu XPeka nie łączy mi się z netem, mudze to robić ręcznie ( Automatycznie pobiesz nowy adres ip czy cos takiego )

Jednak XP jest najlepszy. Poczekam aż wyjdźe SP2 dla Visty