Mam internet z Multimedii. Dokładnie rok temu zakupiłem i skonfigurowałem router TP-LINK TL-WR740n. Internet działał bez problemu. Sieć bezprzewodowa również działała bez najmniejszego zająknięcia. Do dnia wczorajszego. Połączenie z internetem bezprzewodowym przestało działać. Po kablu wszystko jest sprawne i normalne. Niestety problemem jest to, że Wi-Fi nie funkcjonuje, tzn. sieć jest rozsyłana po całym domu, lecz każda próba połączenia się skutkuje komunikatem: Połączony z ograniczonym dostępem do internetu. Zrobiłem backup ustawień routera, przywróciłem je do fabrycznych i spróbowałem skonfigurować go ponownie. Niestety również nic nie dało.
Problem występuje już drugi raz. Za pierwszym razem błąd ten z niewiadomych przyczyn sam się naprawił.
Nie mam zielonego pojęcia co się mogło stać, jak i w jaki sposób temu zaradzić.
Sprawdź czy producent nie udostępnił aktualizacji oprogramowania.
Czasem nowa wersja oprogramowania rozwiązuje jakieś problemy z funkcjonowaniem routera.
Oprócz tego routery niektórych producentów (między innymi TP-Link) mogą padać ofiarami ataków bo mają wadliwie napisane oprogramowanie, taki atak jak się powiedzie może np. zmienić DNSy na złośliwe (np. dodające reklamy do stron) albo przekonfigurować jakieś inne ustawienia.
Czasem aktualizacje softu likwidują luki które są wykorzystywane przy ataku.