Internet Explorer błąd nieprawidlowej składni jak naprawic


(Greenliber) #1

witam jestem posiadaczem dwóch kompów jeden jest do pracy a drugi domowy w tym do pracy .jest problem tam jest bardzo slaby procesor i karta graficzna ale jest z xp ze na nim nawet Mozilla nie pójdzie po zainstalowaniu zbiorczej aktualizacji dla it zaczęły się problemy ,dokładnie internet explorer wyświetla błąd nieprawidłowej składni jak go rozwiązać dokładnie to ta aktualizacja powoduje problem .składnia adresu URL przestaje być obsługiwana w programie Internet Explorer i w Eksploratorze Windows po zainstalowaniu zbiorczej aktualizacji zabezpieczeń MS04-004 dla programu Internet Explorer (832894) ,która usuwa obsługę przetwarzania nazw użytkowników i haseł w adresach URL witryn HTTP oraz HTTPS, czyli HTTP z protokołem SSL (Secure Sockets Layer).strzalka :confused: plis pomożcie


#2

GrandMasterrq , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym, na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.).

A kolejna sprawa, to przypomnij sobie to czego uczyli Cię na początku podstawówki na temat interpunkcji, a następnie zastosuj tą wiedzę w swoim poście.

Proszę wyedytować swojego posta i poprawić co trzeba.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.


(ichito) #3

trochę wygląda jak bełkot...ale pytanie merytoryczne. Przecież IE6 nie jest wspierany, stąd możliwe konflikty obecnych aktualizacji z zasobami systemu. Może spróbuj zainstalować IE8 chociaż?


(system) #4

zobacz ie8

http://www.dobreprogramy.pl/Internet-Ex ... 12642.html


(Greenliber) #5

ale mowilem ze cienki komp jest i nawet ie8 nie pojdzie na tym

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 10:36 --

może macie jakiś sposób na przywrócenie tego? aby ie chodził normalnie próbowałem na własną rękę ale nie znalazłem tej aktualizacji

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 10:37 --

sorki post pisałem na szybko


(system) #6

ta jest lekka

http://www.dobreprogramy.pl/KMeleon,Pro ... 12746.html


#7

GrandMasterrq , dziękuję za częściowe poprawki. Przypomnij sobie jeszcze co to są kropki, przecinki, wielkie litery na początku zdania i później zastosuj to w poście.


(system) #8

Mozesz też tak zrobić

http://www.searchgrid.org/index.php?lan ... 4&id=27293

potem zainstalowac od nowa jesli koniecznie ma być ie6


(Greenliber) #9

próbowałem i dalej nic wiem ze trzeba skasować tamta aktualizacje która to blokuje ale nie mogę jej znaleść


(ichito) #10

Nie chodzi mi o to, że powinieneś używać IE8, ale żebyś go zainstalował bo to przecież część systemu a także część aplikacji wykorzystuje silnik IE. Obecne aktualizacje mogą konfliktować ze starszymi wersjami plików IE6. Ja też mam IE8 w systemie, ale jako przeglądarki go nie używam.


(Greenliber) #11

dobra zainstaluje ale ie 6 se zachowam w pliku

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 11:01 --

no to jak zrobić tego ie bo K-Meleon muli jedynie ie dobrze się sprawował, procka 1 rdzeniowego mam karta graficzna 1,5mb a pamięci 1 Gb kupiłem ten komp po okazyjnej cenie 100zł

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 11:05 --

Prosze pomóżcie [-o<


(system) #12

Wydaje mi sie,że powinienes wejść w panel sterowania -dodaj usun programy i zaznaczyć pokaz wszystkie aktualizacje i stamtąd ją usunąc


(Greenliber) #13

własnie tam jej niema


(system) #14

zobacz tym on jest po polsku http://www.idg.pl/ftp/pc_22175/jv16.Pow ... eta.3.html

przeczysć rejestr


(Greenliber) #15

to optymalizator starczy mi 1 TuneUp

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 11:27 --

spróbuje cclaner


(ichito) #16

CCleaner może być, ale to czyściciel bardziej, niż optymalizator. Radzę tak


(Greenliber) #17

Ludzie to wszystko wykonuje TuneUp Utiltes 2008 sam automatycznie co 7 dni przeprowadza automatyczną konserwacje i optymalizuje system na bierząco

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 11:43 --

a mam wersje pełną na legalu

-- Dodane 18.03.2011 (Pt) 12:02 --

to pomoże ktoś?


(ichito) #18

Nie będę się sprzeczać...Twój wybór. Ale sądzę, że TU nie wykonuje operacji boot time-defrag, nie defragmentuje plików systemowych których nie defragmentuje normalnie defragmentator dysków, nie przebudowuje rejestru ale tylko go defragmentuje, nie znajdziesz w nim również, jak sądzę, tylu pozycji w autostarcie, ile znajdziesz w Autoruns. To tyle...no i oczywiście zmień IE6 na I8 :slight_smile:


(Greenliber) #19

a jak uzywac tego autoruna co moge wylaczyc a co nie


(ichito) #20

Nooo...to już trudniejsze pytanie, bo nie mam bladego pojęcia jakie programy masz. Myślę, że spokojnie możesz wyłączyć automatyczne aktualizacje Javy, Adobe i innych programów własnych, które możesz aktualizować ręcznie. Na pewno nie wyłączaj żadnych pozycji związanych z programami zabezpieczającymi...to może grozić utratą ich stabilnego działania lub całego systemu. Poza tym sprawdź, co siedzi w trayu (ikonki), bo tam lubi się ładować wszystko, co potrzebne i niepotrzebne. Możesz też stworzyć w Autoruns loga i podesłać tu lub na PW, ale nie wiem jak szybko dam radę go przejrzeć i na pewno nie pomogę jeśli będą infekcje jakieś, bo tym się nie zajmuję po prostu.