Internet masakra, muli nawet google,


(Dziki Wonsz) #1

simanko. mam taki problem z zamulaniem kompa/ a bardziej neta. otóż włączam wczoraj kompa, i tak jakoś go zmuliło dziwnie generalnie tak jakby nie były zainstalowane stery od grafy. zdziwiłem sie uruchomiłem ponowie niby wszystko gra. włączam neta a tutaj istna masakra. tak zamula ze szkoda gadać czekam na otwarcie np googli z 5 min. żeby wejść tutaj i temat napisać to z 20 min mi zajęło. nie jest to wina dostawcy wiem napewno. wklejam logi z Hijacka, Silnet Runnera i DSS. może tutaj coś siedzi, a sam nieznam się na tyle żeby sprawdzić. z góry dziękuje za pomoc.

http://wklej.org/id/10535/ - Hijack

http://wklej.org/id/10536/ - Silent

http://wklej.org/id/10537/ - DSS


(huber2t) #2

fix w hijackthis

Podaj log z Combofix


(Dziki Wonsz) #3

siemanko, nie moge podać loga z Combofixa, kiedyś jak dawalem to mi sie troche posypał system po tym. próbowałem 2 raz za jakiś czas i to samo. może być z DSS ?

zfixowałem ten plik co podałeś.


(Spandau) #4

W logu HJT i DSS nic nie widzę

Skoro nie chcesz uruchamiać Combofixa to

Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

Wykonaj optymalizacje Autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Uruchom pod IE daj raport na forum

lub Dr.WEB CureIt!


(huber2t) #5

Tylko że dss jest z 2007r a więc bazę ma nie aktualną, nowy dss jest zabroniony do użytku, więc nie pomaga nam on a tym bardziej tobie, przeskanuj Kasperskim


(Dziki Wonsz) #6

przeczysciłem Ccleanerem usunoł 93.5 MB.

optymalizacja autostartu też zrobiona, już kiedyś robiłem teraz wyłączyłem tylko 2 rzeczy.

przywracanie wyłączone i włączone.

Skan Kasperskym zrobiony. "Skanowanie zakończone.

Nie wykryto szkodliwego oprogramowania. Skanowane obszary systemu nie są zainfekowane."

log tutaj: http://www.wklej.org/id/10715/

dodam że jest poprawa, net działa normalnie.

ale mam jeszcze jedno pytanko. Co może być winą tego że w Mozilli niektóre strony w necie mi się zacinają ? Tzn np przy szybkim przesuwaniu paskiem się tak tnie jakby nie było sterów od grafy. A w IE wszystkie strony działają płynnie. Może przeinstalować Firefoxa ?

Dzięki Wam za pomoc i tak.

Jeżeli było by coś nie tak jeszcze w raporcie z Kasperskiego to napiszczie jak możecie dzisiaj, bo jutro musze wyjechać i wracam po jutrze rano dopiero.

Dzięki


(Gutek) #7

Skan pokazuje, że Ok