Internet nie działa


(Polko P L) #1

miałem zawsze ikonke w tratu z takimi 2 monitorkami, tam pisało: polaczenie sieci bezprzewodowej, szybkość, siła sygnału itp., czsami się ta ikonka nie pojaiała ale zawsze wtedy brałem "połaczenia sieciowe" w paneli sterowania i tam włanczałem ją. A teraz jej tam nie ma :frowning: co mam zrobić ?? :o


(system) #2

stwórz nowe połączenie


(Polko P L) #3

właśnie niewiem jak ten kreator nowego połaczenie jest jakiś .... płytką od karty sieciowej też nie umiem się posłużyć ... :roll:

Złączono Posta : 21.07.2005 (Czw) 10:48

a i prosił bym o porady jak najszybciej bo nie jestem u siebie :]

Czy pozostało mi już tylko wezwać kogoś od kogo mam internet ??


(M a x) #4

moze kwestia uszkodzonej karty albo połaczenia z antena - lub samo połaczenie sieci szwankuje . Zacznij od sprawdzenia połaczeń miedzy antena a karta ,jezeli jest ok to prawdopodobnie ustawienia anteny moga byc złe.

Dopiero pozniej wejdz w panel sterowania i kreatora połaczenia sieci bezprzewodowej


(Damian) #5

Zobacz co w menadżerze urządzeń, widać jakieś błędy ??

Odinstaluj wszystkie sterowniki do tej karty sieciowej, a następnie zainstaluj je z płytki.

Zainstalować z płytki to nic trudnego...kreator winien Cię poprowadzić przez proces instalacji tak samo jak przy grach.

Update:

Gdyby było jak mówisz, na monitorkach widoczny byłby czerwony krzyżyk, a nie zniknęły by całkowicie.


(aju) #6

panel sterowania==>opcje sieciowe i internetowe==>połaczenia sieciowe==> ppm na połaczeniu==> właściwości=>ogólne==> pokaż ikonę w obszarze powiadomień==> powinno byc zaznaczone. Wtedy powinny Ci się wyświetlać te ikonki w trayu.

UPDATE

sory chyba nie doczytałem do końca. Ty nie masz żadnego połączenia w połączeniach sieciowych utworzonego?


(Polko P L) #7

Witajcie

M a x miał poczęści racje - karta była niecałkiem dopchnięta, otworszyłem obudowe, dopchnełem :stuck_out_tongue: i ikonki są :slight_smile: