No wybór wcale nie taki prosty. Opinie wszędzie podzielone, ceny też porównywalne.
@pakierhakierxd - TP zrobiła obniżkę w październiku , więc stosunkowo niedawno. Trudno przewidzieć czy pojawi się pod tym względem coś nowego.Z drugiej strony chyba nie ma co gdybać, bo jednak mimo obniżki można mieć też pierwsze 2 miesiące za free, a to zawsze dodatkowe udogodnienie.
A jak jest u nich z obsługą klienta, naprawianiem ewentualnych awarii etc?
ok, dzięki. To już chyba wszystko jasne. A orientujesz się, czy jak wezmę teraz neo w promocji (tzn. mam na mysli te 2 pierwsze meisiące za free) to otrzymam już nowego liveboxa?
Jeśli jest to opłata jednorazowa to ok. Zależy mi na stabilnym necie w jakiś atrakcyjnych stawkach. Orientujecie się czy te 2 pierwsze miesiące za free są dla wszystkich klientów?
Minus taki jest jeszcze płacisz za ten router 112zł a nie masz go na własność a w razie uszkodzenia trwale mogę być problemy i tp będzie od ciebie żądać 600zł tyle pewnie będzie napisane w umowie:D
byś dołożył parę złotych i kupił na allegro lepszy i co ważne na własność
pytałem ich kiedys o te 2 miesiące za free przy migracjii to powiedzieli że to tylko dla nowych klientów i że nowi mogą wziąć na próbę internet.za starego liveboxa 10 zł za miesiąc ciekawe ile za nowego ale dawali też za free liveboxy jak ktoś brał tv dodatkowo troszke taniej to wychodziło bo za pakiet podstawowy płaciłem 3zł miesiecznie teraz nie wiem jak jest.w tp pomoc techniczną mili szybką kiedyś jak kopali u nas z jakiejs tam firmy pod kanalizacje to przecieli kabel od telefonu koparką i zakopali tak i zostawili to już po 2 godzinach przyjechała inna firma to naprawiać.w netii też mają podobno dobrą pomoc techniczną tak jak sie słyszy od innych chociaż troszke ciężko sie jest dodzwonić tam.w erze jest tanszy internet ale jak ktoś ma telefon na abonament w erze.jest jeszcze orange domowy internet i jakies tam darmowe złotówki jak ktoś ma komórkę w ich sieci:-D Router lepiej kupić na Allegro np jakiegoś tp-linka w miarę dobre i tanie
Jeżeli nie bierzesz z telewizją (bo jak byś brał to tuner nie włączy się bez liveboxa), to zdecydowanie lepiej własny router. Można mieć interesujący sprzęt za już nie duże pieniądze /ndraft, usb, gigabit, etc./.
@djosdanielos , faktycznie jest tak jak piszesz,ale jak ktoś jest nowym klientem to jest to na pewno dodatkowe udogodnienie, tym bardziej,że ceny też sporo obniżyli.