Internet tylko w Firefoksie


(Adam1609v) #1

Witam, tak jak w temacie, internet mam tylko w mozilli.

W przypadku chroma jest to "błąd 105"

W cmd wpisałem ipconfig /renew i nic.

Wyłączyłem zaporę, i nic.

W "opcje internetowe" włączyłem auto wykrywanie, i nic.

Scan kompa 2 razy, żadnych wirósów.

GMER, tez nic nie wykrył.

Log z OTL:

http://wklej.org/hash/3c9777de8fd/

Log z HijackThis:

http://wklej.org/id/399141/

Z góry dzięki za pomoc! :slight_smile:


(Bela Daniel) #2

Pewnie masz włączone PROXY w ustawieniach internetowych Internet Explorera.

Wejdź w ww ustawienia i ustaw BEZ PROXY.

Powinno pomóc


(Adam1609v) #3

Proxy, było wyłączone.


(Bela Daniel) #4

ze strony: http://www.fixya.com/support/t1238477-chrome_error_105

  1. uninstall the google chrome 2. install the google chrome again 3. go to setting 4. click options 5. tab under the hood 6. click change proxy setting 7. click lan settings 8. uncheck use a proxy server for your Lan 9. reload webpage 10. DONE!

GOOD LUCK!

czyli: odinstaluj Chrome po czym zainstaluj ponownie. Przejdź do ustawień po czym przejdź do ustawień proxy i kliknij ustawienia internetowe i odznacz używaj ustawień proxy.


(Adam1609v) #5

Tak też zrobiłem, ale wystąpił błąd = 0x80072ee7

Mam połączenie z siecią, ale windows informuje mnie, że nie może wykryć automatycznie, ustawnień serwera proxy sieci.

Więc albo jakiś sterownik padł, albo wirus.

Logi są czyste?

Takie coś mi się zrobiło po tym, jak tym programem: http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html chciałem usunąć jeden plik, którego nie dało się usunąć. Program poprosił o restart, no i po tym, net mam tylko w FF. :frowning:

A kis krzyczy, że trzeba go uaktualnić. :frowning:


(deFco247) #6

No więc podaj log z tamtego skanu MBAM.


(Adam1609v) #7

Myśląc, że to on blokuje, usunąłem go. W logu nie było żadnej infekcji.

Kis też nic nie wykrywa. Czy problem może być w ustawieniach?

to też nic nie daje.


(deFco247) #8

No cóż... W logach infekcji nie widać, a jedyne co może mieć coś wspólnego z tak działającą siecią jest to:

Przerwany łańcuch Winsock.

Pobierz Autoruns, przejdź w nim na kartę Winsock Providers. Odszukaj i odznacz tam wpisy odnoszące się do folderu Speedbita. Zrestartuj po tym system i sprawdź sytuację.


(Adam1609v) #9

No, a już się do reinstalki windowsa szykowałem. :smiley:

Jeszcze dla pewności, mam pytanie, bo nie da się tego odznaczyć, pisze, że można tylko usunąć. Czy w ten sposób, nie zrobię większych szkód?

I to był właśnie ten plik, który usunąłęm przy pomocy MBAM.


(deFco247) #10

W takim razie to usuń i zrestartuj system.


(Adam1609v) #11

No i mam internet! xDDD

Dzięki wielkie za pomoc! :))


(Bela Daniel) #12

Heh, a można było od razu pisać, że masz speedbit'a?? :stuck_out_tongue:

ps. na przyszłość nie stosuj tego typu programów "przyspieszających" internet bo nie dość, że program może "nasłuchiwać" twoje pakiety (zbieranie statystyk odwiedzanych stron, przejmowanie haseł, itp, itd) to jeszcze wcale nie daje przyspieszenia.