Internet wyłącza się co średnio 5 min


(Djtusty) #1

http://wklej.org/id/487350b201

Sądze że to wina wirusa więc prosiłbym o sprawdzenie loga z Hijack. Taka rzecz dzieje się tylko u mnie(mam a połączenie stałe kablowe) jest ale bardzo wolne (5-10 min ładowanie strony)


(Leon$) #2

Log czysty

zrób optymalizacje uruchamiania http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/index.php/topic,378.0.html

przeskanuj Dr.WEB CureIt! http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... It!+4.44.5

:slight_smile:


(Kolmar) #3

Dodatkowo polecam przeskanować kompa za pomocą [spyware Doctor Starter Edition]


(Djtusty) #4

Optymalizacje już wcześniej robiłem,a szybkie skanowanie nic nie wykryło. Skanowałem wcześniej system Kaspersky Anti-Virus i też nic nie znalazł a jako ciekawą rzecz dodam że aktualizacje automatycznych nie mogę uruchomić może to ma jakieś znaczenie.


(Kolmar) #5

Co Wy ostatnio z tymi aktualizacjami automatycznymi macie ? W ostatnim czasie mnóstwo tego typu tematów jest :slight_smile:

Wejdź jeszcze na tą stronkę i przeskanuj kompa (działa tylko w IE): [ewido anti-spyware online scanner]


(Djtusty) #6

Ale to może być niemożliwe bo jak mówiłem co około 5 minut internet się wyłącza


(Kolmar) #7

Ok, zapomniałem, że masz poważne problemy z siecią :wink:

W podanym logu z HJ nic podejrzanego nie widzę.

Fix w HJ

Daj log z combofix.

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe


(Leon$) #8

No z tego można trochę ciachnąć

co wy się tak boicie tej optymalizacji

:slight_smile:


(Djtusty) #9

Zaczynam coś wątpić że to wina wirusa, ale internet psuł się przez 10 h i nagle przestałby? http://wklej.org/id/df8d6f0245


(Leon$) #10

Log wygląda na czysty

:slight_smile:


(Djtusty) #11

Więc to już chyba będzie koniec problemów, bo już półtorej godziny internet dobrze działa,ale dziękuje za fatygę