Witam, powiedzmy że szukam pokoju do przeprowadzki i znalazłem ale bez internetu.
I teraz się w ogóle nie orientuję - jest jakaś opcja wykupienia bez linii telefonicznej internetu powiedzmy iPlus? W ogóle się nie orientuję… Chodzi o duże miasto - Poznań. Proszę o opinie, koszty, ocenę jakości i transferów itp.
ok, masz kilka wyjść, już wspomniany przez ciebie internet mobilny czyli np. iPlus, ale możesz też się dowiedzieć może w okolicy działa jakaś sieć radiowa a może także jest możliwość świadczenia usług internetowych przez kablówkę, nie wiem po prostu gdzie dokładnie sie przeprowadziłeś…
no ale ok skupmy sie na internecie mobilnym który chyba dla ciebie będzie najlepszy nawet z tego powodu że jesteś chyba studentem a internet przyda sie zawsze nie tylko w swoim pokoju
z zasięgiem w Poznaniu iPlus’a raczej nie ma problemu ponieważ chyba całe miasto jest pokryte zasięgiem 3G/HSDPA
Witam, moim zdaniem tez w pierwszej kolejności powinienes zorientowac się jakie masz możliwości podlaczenia. Z doświadczenia wiem , ze z interntem mobilnym bywa roznie, często zrywa polaczenie w centrm miasta, nie wiem jak jest w Orange i Play ,ale przypuszam ,ze może być podobnie. Zanim zdecydujesz się podpisac umowe, może weź najpierw net na probe? Przynajmniej będziesz wiedział za co placisz. Wiem, ze taka możliwość na pewno daje neostrada , po 3 miesiacach możesz śmiało oszacowac czy odpowiada Ci prędkość itp. , moim zdaniem to dosc wygodne, bo przez ten okres nie jestes tak naprawde niczym zobowiązany(umowa właściwa itp.). A ceny właściwie wszedzie dosc podobne.