Inwestować w ten sprzęt czy nie warto?

Witam!

Mam taki kłopot, otóż posiadam leciwy już dość zestaw w skład którego wchodzi:

-płyta: asus a7s333 (agp x4)

-AthlonXP 1800+

-1GB ram

-dysk - zadawalający mnie :slight_smile:

-zasilacz 400W

i to o co się rozchodzi teraz najbardziej czyli karta graficzna GeForce4MX.

Moje pytanie brzmi: czy warto zmienić ją na coś lepszego typu GeForce 6600(6800) czy nie ma to już sensu. Fajnie byłoby jeszcze sobie pograć w coś, co działa na DX9 nie wydając za dużo. Chciałbym na to (jeśli jednak warto) wydać nie więcej niż 120zł. A więc czy warto, a jeśli tak to jaki wybór (ATI nie chcę) będzie najkorzystniejszy i dlaczego?

Mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi :slight_smile:

Pozdrawiam!

no to bedziesz musiał zachcieć bo to najlepsze karty w tej klasie cenowej

szukaj używanych lub też nie, radeonów 9800PRO lub podobnych

Rasista !!

Zaraz tam rasista :wink: poprostu jakoś tak bardziej przepadam za nVidią :stuck_out_tongue: Ten sprzęt ma pożyć jeszcze z rok (przy dobrym układzie). Czyli co, lepiej w niego wsadzić 9800PRO niż np. 6800?

Powiem CI tak… nie warto inwestować. Odkładaj i za 800-1000zł możesz złożyć nowy komputer.

na początek wystarczy z 6 stów, na płytę (zintegrowana karta graf.), procesor, ram i zasilacz nie ładuj pieniędzy w tego staruszka, szkoda kasy.

Procesor będzie hamował kartę,nie osiągniesz max wydajności karty

Sam nie wiem,100 zł to nie 600,a jeżeli mógłbym jeszcze sobie na nim trochę pograć to może jednak warto. Resztę ewentualnych pieniędzy wolalbym wydać na dopłatę z IBM T42 na T60. Oprócz gier to wszystko na nim jeszcze nieźle działa.

6800 vs. 9800 ? hmm

Na oby dwóch nie pograsz w najnowsze gry…

kup coś takiego

http://allegro.pl/item353211621_radeon_ … 56bit.html

San Andreas będzie śmigać aż miło

W San Andreas naweat na tym co mam działało zadowalająco, coś nowszego typu Ojciec Chrzestny bardziej mnie interesuje.

no ale teraz odpalisz więcej wodotrysków, antialiasing wyższa rozdzielczość itp.

wiedźmina pociągnie

W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego

Jakoś nie mam przekonania do Radeona, nie wiem dlaczego, ale poprostu mi nie odpowiada za bardzo.

Załóżmy, że zdecyduję się na coś takiego http://allegro.pl/item354947565_leadtek_winfast_geforce_6600gt_bmc.html. Z tego co wiem to ta karta jest na AGP x8 a ja mam tylko x4 więc czy to ją mocno ograniczy, czy lepiej poszukać wersji słabszej jakiejś?

Praktycznie w ogóle nie ma różnicy w wydajności po między AGP x8 a x4.