iPLUS - UCIEKAJĄCE HSPA+


(Rybak79) #1

Spadek prędkości w plus-ie miałem około 5 Mgb a mam 0,50 Mgb a limit jeszcze nie przekroczony. Mam 10 gb miesięcznie i bez limitu między 0.00 a 12.00.

Plus nie odpowiada na @ a dwu godzinna rozmowa z biurem obsługi nic nie zmienił.

-- Dodane 07.01.2013 (Pn) 23:11 --

Po przejściu w tryb hsdpa, internet zwalnia do + - takich prędkości:

teraz najważniejszy fakt, muszę zaznaczyć że modem łączy się przez pierwsze + - 60 min w technologii hspa+, co za tym idzie, transfery są tego typu:

jednakże, po upływie tego czasu nie wiadomo dlaczego, modem przerzuca się na innego bts-a, hspa+ traci zasięg i zostaje zamienione na hsdpa, a jak widać transfery na hsdpa są fatalne.


(gufi4) #2

jak wczesniej ci pisałem na forum wszystko zależy od zasięgu, u mnie na kompie mam tak że mam czasem wolny trasfer dlatego że mam problem z zasilaniem w kompie może sprawdź tez zasilanie jakie masz na portach usb ewentualnie przeinstaluj sterowniki do modemu ? może masz coś nie tak z ustwieniami antywirusa lub jakieś programy ci zużywają transfer. u mnie też nie mam ciągle LTE też sie czasami zmienia typ połączenia na hdspa lub 3g nawet a czy sprawdzales modem na innym kompie ?

Dodane 08.01.2013 (Wt) 9:48

pozatym jak możesz podaj logi OTL skoro juz dodaleś posta w stym dziale :slight_smile:


(Ostatni Mohikanin) #3

@rybak79 - a zauważyłeś może, czy zwolnienie prędkości internetu nie następuje o mniej więcej stałych porach dnia (lub nocy)? Na przykład - rano jest ok, a na południe zwalnia. Czy też niezależnie od pory dnia po godzinie łącze staje się wolniejsze?


(Rybak79) #4

Sprawa została wyjaśniona. Wysoki transfer osiągam na nadajnikach aero2 (900mhz), po analizie na innym forum, doszliśmy do wniosku, że prędkość diametralnie spada na nadajnikach plusowskich (2100 mhz). Rozwiązanie - Zakup modemu, który umożliwia wymuszenie transmisji w hspa+ 900mhz. Modem ZTE poszedł w odstawkę, ciągłe “skakanie” po częstotliwościach w mojej lokalizacji, było strasznie uciążliwe.

Zamykam TEMAT.