W ustawieniach aplikacji zmieniłem partycję gdzie będą instalowane gry z GamePass.
Poukrywałem wszystkie katalogi jakie Microsoft Store stworzył na partycji D:\ poza w/w „WindowsApps”. Odmowa dostępu (Unlocker nie widzi elementów powiązanych). Zna ktoś sposób na nadanie statusu UKRYTY katalogowi z tytułu wątku?
W najgorszym razie musisz czekać na poradnik od Yuki lub Wielkipiec (np. komendy PowerShell jak GUI właściwości folderów tego nie ogarnia) „jak przejąć folder na własność”, gdy be są:
Polecane programy przez Ciebie sprawdziłem, nieskuteczne…
…jest to typowa kosmetyka. Wolałbym nie oglądać tego katalogu w Windowsowym Exploratorze, ale jak już jest to przecierpię.
Żeby aplikacja Microsoft Store (jak Steam) ograniczyła się do jednego katalogu to jeszcze byłoby to strawne, a nie cztery…
Na Githubie jest fajny programik RunAsTI64.exe (RunAsTI32.exe) i praktycznie wszystko daje się uruchomić jako SYSTEM - można wtedy zrobić wszystko co się chce z Windowsem:
(tylko ostrożnie - bardzo łatwo skasować cały system, usuwanie bez potwierdzenia i bez kosza nieodwracalne)