J portal


(Gutar) #1

Robie wszystko tak jak jest napisane tutaj na forum w instalacji jportala, i gdy wszystko juz wrzuce i nadam chmody to trzeba wywołac strone no i wpisuje adres i mam

Jest to server http://60free.ovh.org/

co robić ?


(adam9870) #2

Jeżeli pliki jPortala wrzuciłeś do głównego katalogu www to wpisz adres:

http://nazwa_konta.ovh.org/install/install.php

Jeżeli będą jakieś błędy to pewnie jest to spowodowane że na serwerze jest włączone Safe Mode i przez to część skryptów PHP źle funkcjonuje.

PS=>Może bazy danych nie założyłeś :?


(Gutar) #3

no nie utworzyłem, więc tak loguje się do phpMyAdmin

phph4ck.th.jpg

brak uprawnien :expressionless:


(adam9870) #4

Nie masz możliwości utworzenia nowej bazy danych, jakąś chyba tam masz o ile założyłeś. Czy napewno podałeś dobre dane w formularzu?


(Drahalt) #5

gutar w

masz tylko jedną baze, więc dlatego brak uprawnień

1 baze masz już automatycznie utworzoną. Pozdrawiam


(lazikar) #6

Czyli wpisujesz dane do tej bazy co masz. :slight_smile:


(Gutar) #7

no dobra to baze mam automatycznie utworzoną, wiec to odpada a jak wpisuje http://nazwa mojego konta.ovh.org/install/install.php

pliki sa wszystkie na serverze i z chmodami 777


(adam9870) #8

Czy pliki jPortala wrzuciłeś do katalogu www na serwie?


(Gutar) #9

p.s ok działa wpisałem http://nazwamojegokonta.ovh.org/install/index.php a nie instal.php :stuck_out_tongue:


(adam9870) #10

Jak już to install.php


(lazikar) #11

Jasne dalej swoje co. ;]


(Gutar) #12

dobra teraz mam

Baza danych.

host do bazy wpisałem localhost

login gutar

haslo haslo (te którym wchodze do phpmyadmina)

i nazwa bazy gutar

w prefixsie nic nie wpisywałem

co jest zle :confused:

Złączono Posta : 02.11.2005 (Sro) 15:50

a jest tam MySQL 4.1.14

Złączono Posta : 02.11.2005 (Sro) 16:05

czy to może być przyczyną ??