Witam, mam problem ze starą drukarką HP F2280, ponieważ po podłączeniu do USB komputer jej nie widzi. Jest to drukarka atramentowa. Jest w niej tusz. Wcześniej miałem system Windows 10 i też nie działała, mieliśmy wcześniej starszy komputer z tym systemem i był to komputer firmy HP i tam normalnie działała i drukowała ta drukarka. Teraz posiadam nowy komputer Predator od firmy Acer i drukarka na systemie Windows 10 nie działała, bo komputer jej nie widział. Podobnie jest teraz w systemie Windows 11 i nie wiem co zrobić.
Sterownik zainstalowałeś? Bez podłączania drukarki.
https://dl.printerdrivers.com/hp/8/HP-Deskjet-F2280/HP-Deskjet-F2280-Full-Feature-Drivers-and-Software-for-windows-8-8.1-and-10.exe
Masz HP Deskjet F2280 drukarka i skaner w jednym? Mam ten model i działa bez problemu z Windows 10. Spróbuj wymienić kabel, inne opcje to zepsuta elektronika w drukarce, a to chyba mało opłacalne do naprawy. Co do samej zasady drukowanie w Windows 11 jest zepsute, nie tylko u ciebie u wszystkich.
Sterowniki powinny być instalowane same, po to jest tam opcja w ustawieniach, że samo może się pobierać.
Ale widocznie się nie instalują. Powinny-słowo klucz.
Do starszych lepiej lecieć starą metodą aż producent nie powie w instalatorze, że czas na podłączenie kablem USB.
Dziękuję za pomoc. Sterownik wymiotło , teraz po ponownej instalacji wszystko hula , że hej. THX!
kliknij rozwiązane
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.