Jak usunąć niepotrzebne dodatki w Internet Explorer 10? (np. zainstalowane przez inne programy)
Nie ma opcji Usuń, jest tylko Włącz/Wyłącz.
Jak usunąć niepotrzebne dodatki w Internet Explorer 10? (np. zainstalowane przez inne programy)
Nie ma opcji Usuń, jest tylko Włącz/Wyłącz.
Pobierz AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/en/dow … adwcleaner
Zamknij przeglądarkę.
Uruchom AdwCleaner (jako Administrator), kliknij Clean.
Już mi ktoś polecił ten program i to jest totalny szmelc…Tylko nie ten program! ![]()
AdwCleaner celuje tylko w syf (m.in dodatki do przeglądarek).
Jeśli chcesz sprawdzić co będzie chciał usunąć to kliknij Scan.
Jeśli chcesz dokładniejszej analizy to wstaw logi OTL i Extras analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741
Nie, poszukam odpowiedni i bezpieczny program …Po za tym to nie ma być dezynfekcja tylko proste usuwanie…
Hej,
Avast w najnowszej wersji - również w edycji Free - posiada moduł do usuwania rozszerzeń w przeglądarce. Tak samo rozszerzenia można usuwać w CCleanarze: Narzędzia -> Autostart -> Internet Explorer.
Pozdrawiam,
Dimatheus
No, już nie jest tak! Chyba specjalnie “pod Ciebie” kompletnie zmieniono filozofię tego programu! Teraz AdwCleaner pozwala przeskanować system i następnie wybrać użytkownikowi pozycje, które użytkownik nie chce usuwać. Skuteczność tego programiku, według mnie, jest rewelacyjna. Sprawdź, ale wersję najnowszą: http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html
Nie jestem lamerem ale jesli chodzi o “rejestr systemowy” to już “wyższa jazda” czyli nie zawsze wiem co oznaczaja linijki tego kodu… I co dokładnie usuwam…
Przykład malutki
CLSID\{123....}
No, ja też z wielką pokorą, co do rejestru, ale trzeba sobie radzić, powiedział baca…
W ie masz dodatki, wszystkie dodatki. No i jakiś chciałbyś sprzątnąć, a miałem kiedyś tak, że było koniecznie posprzątać. To nie takie proste.
Klikasz na dodatek i z prawokliku masz Więcej informacji. Jedziesz z koksem, jak na screenie. Jest tam taki przycisk - kopiuj. Ja do akelpada, bo on lepszy o niebo od systemowego notatnika, a spełnia tą rolę - wklejam z myszy. Z niego kopiowałem ta numerowa nazwę dodatku i wklejałem w znajdź w regedit.exe. Dałem znajdź nastopny i wyskoczył zaznaczony wpis dodatku.
Dotąd było proste. Masz nawet nazwę pliku tego dodatku, bo usunięcie klucza nie skutkuje usunięcia pliku. http://prntscr.com/1nzlm4
Schodki zaczynają się z aplikacja dodatku, czyli plikiem dll. Trzeba wyrejestrować i usuwać niepotrzebne biblioteki, ktorych się trzeba pobyć. Z nirsoftu pobrac trzeba programik regdllview i spolszczenie. On wyświetli 700, czy tysiąc dll i exe. Zaznaczone wyrejestruje, usunie bezpiecznie. Właśnie, potrzebna do niego nazwa pliku dodatku. W dolnym panelu regdllview wyświetli klucze rejestru tego dll, czy exe. Zawartość spolszczenia wkleić do folderu wypakowanego programiku. Lepiej dobrze rozumieć jego opcje.
Ok, a co jesli usunę (mając na uwadzę to , że nawet jesli wiem co usuwam) a mimo to z jakiegoś powodu nie popsuje mi profilu przeglądarki, ustwienia… Wciąż pytam o opcję “Cofnij, Restore” , większosc programów, które czyszcząrejestr mają taką opcję.
Hej,
Dodatek Avasta nie umożliwia cofania wykonanej operacji - choć w tym przypadku jest to zbędne, bo po prostu jasno jest określone, co wybierasz do usunięcia. Jeśli bardzo boisz się, że wyrzucisz coś ważnego, zawsze można zrobić punkt przywracania systemu w Windowsie i dodatkowo zrobić kopię rejestru.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie mogę używać 2 pakietów bezpieczeństwa Eset, AVAST , to mija się z celem : np. wolniejszy Windows, inne komplikacje powiązane z używaniem kilku antywirusów (nie jest zalecane).
Ps. Dla całej załogi DB stawiam piwo
tylko dzisiaj 
Hej,
Oczywiście że posiadanie dwóch pakietów zabezpieczających jest niezalecane, bo powoduje problemu. Ale narzędzie Avasta jest też oferowane jako osobny program - można go pobrać na przykład tutaj.
To gdzie się spotykamy? 
Pozdrawiam,
Dimatheus