Jak "wrażenia" z GF 9600

Czy ktoś już sprawdzał tego nowego gf ponoć miała być lepsza niż 8800 a jak jest naprawdę ??

Pytam z czystej ciekawości

Są testy, wejdź np na pclab.pl, egielda.com.pl.

Nie jest lepszy od 8800, ostro kręcony dorównuje w niektórych grach 8800, a normalnie to wydajność zbliżona do radeona HD3870. Poprzeglądaj sobie testy.

8800GT nadal jedzie 9600GT, ja czekam na 9800GT … :twisted:

A ja na dwu jajowego 9800GTX x2 albo ultra :twisted: ciekawe czy będzie co zbierać z dwu rdzeniowego radeona;d

R700 wyjdzie i nvidia będzie płakać :stuck_out_tongue:

Ja wyjde i wszyscy będą płakać :twisted:

9600GT jest super kartą bo ma być nastepca 8600GT. Więc nie rozumiem waszego zdziwienia? Bo chyba 9600GT nie powino sie porównywac do 8800 lol. Ja czekam na 9800GT/GTS/GTX- zalezy od ceny ;]

9600gt jest wydajniejszy od radeona hd3870.

czyli G92 z wyższymi taktowaniami i dodanym drugim kontrolerem SLI aby wspierał Tri-SLI

wydajność nieco poprawią ale na cud techniki to nie liczcie

tak samo mówiono o phenomah i r600/r670 - co z tego wyszło? dopóki nie wyjdzie to nic nie można oceniać co będzie zupełnie nowym produktem

oby wreście R700 dał po tyłku nVidii !!

co do 9600 no nieco drogo … ale grafa OK :wink:

a póki są referety bez OC i dobrego chłodzenia to nic ciekawego … i drogoo jest …

panowie, GF 9800GTSx2 i po radeonach

a już nie wspomnę o 9800GTS w tri-sli wtedy żaden radeon nie podskoczy

Jak będzie kogoś stać na rachunki za prąd :hahaha:

A tak na serio to tylko takie rozwiązanie dla fanatyków moim zdaniem ale ciekawe jakby zastosować taki patent w 3 crossfire

ATI radeon 3870x2

No właśnie co do pobierania prądu, nie wyobrażam sobie kompa który ciągnie więcej watów niż odkurzacz…

piotrekplay , Chcesz powiedzieć że nie warto zmieniać 8800GTS 512Mb na któryś z 9800? czy może dokupić drugą do SLI 8800?

Poczekamy zobaczymy

przecież crossfireX obsuguje max 4 procesory graficzne więc można max podpiąć 2xhd3870x2 albo 4xhd3870 :wink:

Zupełnie się nie opłaca bo to praktycznie ta sama karta graficzna. Nie spodziewałbym się jakiegokolwiek wzrostu wydajności zegar w zegar…

Phenomy wyszły bardzo dobre, prawdziwie zaślepiony człowiek może tego tylko nie widzieć (oczywiście nie są nawet w 2/3 tak dobre jak być powinny, mimo to wciąż są ciekawsze od quadów intela, szczególnie w serwerowniach). r670/80 to wyśmienite karty i tylko fanboy tego nie zauważy. Fakt że w polsce są lewe ceny na nie nie jest winą amd. Na zachodnich forach każdy wie że najlepsza obecnie platforma to c2d na p35 + 2x3870… Nie można być tak zaślepionym. Trzeba być obiektywnym, owszem 8 seria gf’ów była lepsza od hd’ków ale te drugie też miały pewne zalety względem gf’ów. Teraz seria 9 gf’ów poza 9600gt(który był chociaż poważnie zmodyfikowany) będzie jednym wielkim przekrętem nvidii mającym na celu wyciągnięcie jak najwięcej kasy od klientów, co jest przykre. Wystarczy że w r700 będzie 2x więcej tmu i rop’ów niż w r600 i tyle, hegemonia nvidii w 1gpu high’endzie będzie obalona.

Mariosti,jak na razie,to Ty wyglądasz na typowego fanboya Ati :wink: Imho, nie ma już czego udowadniać,ktoś się zdecyduje na Nvidię,to kupi Geforca, ktoś się zdecyduje na Ati, to kupi Radeona. Tutaj nie ma czego roztrząsać :wink: A to,że co poniektóre taborety lecą na magię cyferek,to normalne :wink:

Zauważ że nigdzie nie napisałem że cokolwiek od amd jest bezwzględnie lepsze. Jestem realistą i twierdzenie że jedna karta jest dużo lepsza od drugiej w sytuacji gdy w jedej grze jedna jest lepsza a w drugiej druga, jest głupotą i tyle…

9600gt tylko pogratulować można, godny następca 6600gt wreszcie…

można określić pryzmując choćby jakiś konkretny zarys sprzętowy (2 konfiguracje najpopularniejsze, intel/amd) i 30 najpopularniejszych gier z ostatniego roku i na tej podstawie określić opłacalność danego zakupu metodą procentową.

Tee btw karta Błażeja ma tyle samo punktów co 9800gtx … wniosek? 8800gt + jakieś dobre chłodzenie i zegary do góry :mrgreen: