Czy ktoś już sprawdzał tego nowego gf ponoć miała być lepsza niż 8800 a jak jest naprawdę ??
Pytam z czystej ciekawości
Czy ktoś już sprawdzał tego nowego gf ponoć miała być lepsza niż 8800 a jak jest naprawdę ??
Pytam z czystej ciekawości
Są testy, wejdź np na pclab.pl, egielda.com.pl.
Nie jest lepszy od 8800, ostro kręcony dorównuje w niektórych grach 8800, a normalnie to wydajność zbliżona do radeona HD3870. Poprzeglądaj sobie testy.
8800GT nadal jedzie 9600GT, ja czekam na 9800GT … :twisted:
A ja na dwu jajowego 9800GTX x2 albo ultra :twisted: ciekawe czy będzie co zbierać z dwu rdzeniowego radeona;d
R700 wyjdzie i nvidia będzie płakać
Ja wyjde i wszyscy będą płakać :twisted:
9600GT jest super kartą bo ma być nastepca 8600GT. Więc nie rozumiem waszego zdziwienia? Bo chyba 9600GT nie powino sie porównywac do 8800 lol. Ja czekam na 9800GT/GTS/GTX- zalezy od ceny ;]
9600gt jest wydajniejszy od radeona hd3870.
czyli G92 z wyższymi taktowaniami i dodanym drugim kontrolerem SLI aby wspierał Tri-SLI
wydajność nieco poprawią ale na cud techniki to nie liczcie
tak samo mówiono o phenomah i r600/r670 - co z tego wyszło? dopóki nie wyjdzie to nic nie można oceniać co będzie zupełnie nowym produktem
oby wreście R700 dał po tyłku nVidii
co do 9600 no nieco drogo … ale grafa OK
a póki są referety bez OC i dobrego chłodzenia to nic ciekawego … i drogoo jest …
panowie, GF 9800GTSx2 i po radeonach
a już nie wspomnę o 9800GTS w tri-sli wtedy żaden radeon nie podskoczy
Jak będzie kogoś stać na rachunki za prąd :hahaha:
A tak na serio to tylko takie rozwiązanie dla fanatyków moim zdaniem ale ciekawe jakby zastosować taki patent w 3 crossfire
ATI radeon 3870x2
No właśnie co do pobierania prądu, nie wyobrażam sobie kompa który ciągnie więcej watów niż odkurzacz…
piotrekplay , Chcesz powiedzieć że nie warto zmieniać 8800GTS 512Mb na któryś z 9800? czy może dokupić drugą do SLI 8800?
Poczekamy zobaczymy
przecież crossfireX obsuguje max 4 procesory graficzne więc można max podpiąć 2xhd3870x2 albo 4xhd3870
Zupełnie się nie opłaca bo to praktycznie ta sama karta graficzna. Nie spodziewałbym się jakiegokolwiek wzrostu wydajności zegar w zegar…
Phenomy wyszły bardzo dobre, prawdziwie zaślepiony człowiek może tego tylko nie widzieć (oczywiście nie są nawet w 2/3 tak dobre jak być powinny, mimo to wciąż są ciekawsze od quadów intela, szczególnie w serwerowniach). r670/80 to wyśmienite karty i tylko fanboy tego nie zauważy. Fakt że w polsce są lewe ceny na nie nie jest winą amd. Na zachodnich forach każdy wie że najlepsza obecnie platforma to c2d na p35 + 2x3870… Nie można być tak zaślepionym. Trzeba być obiektywnym, owszem 8 seria gf’ów była lepsza od hd’ków ale te drugie też miały pewne zalety względem gf’ów. Teraz seria 9 gf’ów poza 9600gt(który był chociaż poważnie zmodyfikowany) będzie jednym wielkim przekrętem nvidii mającym na celu wyciągnięcie jak najwięcej kasy od klientów, co jest przykre. Wystarczy że w r700 będzie 2x więcej tmu i rop’ów niż w r600 i tyle, hegemonia nvidii w 1gpu high’endzie będzie obalona.
Mariosti,jak na razie,to Ty wyglądasz na typowego fanboya Ati Imho, nie ma już czego udowadniać,ktoś się zdecyduje na Nvidię,to kupi Geforca, ktoś się zdecyduje na Ati, to kupi Radeona. Tutaj nie ma czego roztrząsać
A to,że co poniektóre taborety lecą na magię cyferek,to normalne
Zauważ że nigdzie nie napisałem że cokolwiek od amd jest bezwzględnie lepsze. Jestem realistą i twierdzenie że jedna karta jest dużo lepsza od drugiej w sytuacji gdy w jedej grze jedna jest lepsza a w drugiej druga, jest głupotą i tyle…
9600gt tylko pogratulować można, godny następca 6600gt wreszcie…
można określić pryzmując choćby jakiś konkretny zarys sprzętowy (2 konfiguracje najpopularniejsze, intel/amd) i 30 najpopularniejszych gier z ostatniego roku i na tej podstawie określić opłacalność danego zakupu metodą procentową.
Tee btw karta Błażeja ma tyle samo punktów co 9800gtx … wniosek? 8800gt + jakieś dobre chłodzenie i zegary do góry :mrgreen: