Jak wyłączyć funkcję wyszukiwania wyrazów w Mozilla Firefox?

Witam

1 polubienie

tobie chodzi o funkcje szukania słów na stronie pod klawiszami ctrl+f, na dole na pasku gdzie jest pole szukania po prawe na końcu jest krzyżyk

to to ja wiem ale ja nie chce żeby mi się to pokazywało bo wyłączać na chwilę to ja umiem ale ja chce to zlikwidować bo prawie za każdym razem gdy coś wpisuje to coś mi wyskauje i muszę wpisywać polecenie od nowa :frowning:

Chyba chodzi o wyłączenie podpowiedzi wyszukiwania ?

https://support.mozilla.org/pl/kb/Podpowiedzi%20wyszukiwania#w_waaleczanie-i-wyaaleczanie-podpowiedzi-wyszukiwania

1 polubienie

nie to nie podpowiedzi wyszukiwania … mnie się przenosi wyrażenie  w inne pole …to raczej wyszukiwanie wyrazów …

To się pojawia samo jak się ma wyświetloną stronę się stuknie jakieś literki na klawiaturze, jeśli mamy aktywne jakieś pole do pisania wtedy ta funkcja nam nie przeszkadza i piszemy w tym polu no chyba że w jakiś sposób z tego pola wyjdziemy

mnie przeszkadza bo jak w tym piszesz to ci nie szuka tak jak w googlach czy youtube … słyszysz dźwięk że nie znalazło nic i tyle a żeby sobie wyszukać np filmik na yt znowu musisz najeżdzać na normalne pole wyszukiwania i pisać od nowa … jeszcze raz kto wie jak to wyłączyć?

To w tym nie pisz to nie jest okno do szukania materiałów wewnątrz strony od tego każda strona ma swoją wyszukiwarkę, ta funkcja służy do szukania ciągu znaków na danej stronie nie trzeba tego wyłączać po prostu tego nie aktywuj

wiesz ty mnie chyba nie zrozumiałeś … JA sama z siebie tego nie włączam to SAMO mi się włącza gdy normalnie jak człowiek próbuje coś znaleźć na yt albo googlach itp. Ja wpisuje normalnie w pole wyszukiwania na danej stronie coś i podczas gdy ja piszę to mi się przełącza do tego małego okienka które muszę zamknąć i znowu muszę klikać w prawidłowe pole żeby coś znaleźć … Rozumiesz? automat … piszę piszę w polu szukaj np google i ni z tego ni z owego piszę w małym prostokąciku na dole … To mój problem …nie musisz mi tłumaczyć do czego to jest powiedz mi lepiej jak to ustawić zeby mi się nie przenosiło polecenie z jednego pola do drugiego ja nic nie klikam innego po prostu wpisuje sobie zagadnienie …

U mnie nie ma nic takiego.

Sprawdzałaś aktualizację przeglądarki lub ponowną instalację z wcześniejszą kopią zapasową ?

Nie wiem jakie masz dodatki/wtyczki.

Sprawdź stopniowe wyłączanie i zobaczysz bo może jakiś dodatek to powoduje.

Komputer sprawdzony na obecność wirusów ?

U mnie nic takiego nie występuje dziwna sytuacja może tak jak kolega wyżej pisał jakiś dodatek wychodzi z pola szukania lub może jakiś program w tle się oktywuje

Otwórz adres about:config, potwierdź ostrzeżenie, wpisz w wyszukiwarce: accessibility.typeaheadfind i ustaw tą wartość na false.

Dzięki :smiley: pomogło… zamykam temat :smiley:

Wydzielono 3 posty tworząc nowy wątek: Jak wyłączyć funkcję wyszukiwania wyrazów w Chrome?