MAM PROBLEM WYDAJEN SIE PROSTY. Wczoraj przeinstalowalem sobie windowsa z Visty na xp i okazalo sie ze nie mam dzwierku. Wiem ze musze jakies sterowniki sciagnąc ale nie wiem jakie. Mam nadzieje ze to w czyms pomoze:
Typ procesora:Unknown,1900MHz
Nazwa Płyty Głównej:Hewlett-Packard HP Pavilion dv6700 Notebook PC
Witam. Mam nowego kompa Windows Vista i mam problem z urządzeniem wyjściowym audio. Nie działa mi dźwięk( w pasku po prawej stronie wyświetla mi się komunikat “brak zainstalowanego urządzenia wyjściowego audio”), chociaż podobno gdy laptop przyjechał do chaty to dźwięk był. Wchodziłem w program Everest ale nazwa płyty głównej i mikroukład są nieznane, a w multimediach nie mam karty dźwiękowej(jest tylko “dźwięk windows” i "dźwięk PCI/Pnp).
Co z tym zrobić? Podobno jak laptop przyjechał rano to dźwięk był więc co jest teraz nie tak?
Gdy chce zainstalować Microsoft UAA Bus Driver KB888111 wyskakuje mi błąd “Błąd instalatora” “W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia”. Czy coś jest z tym instalatorem czy z moim kompem?
matiberi1 , seba86mu jak widzisz nie pisał w tym poście już od 2009 roku. Więc nie wiadomo czy tu jeszcze zagląda.
Poza tym zasada jest taka, że pomagamy sobie na forum a nie na e-mail prywaty. W ten sposób skorzystać może więcej osób mający podobny problem.
Podaj Model płyty głównej i system jaki posiadasz.
Jeśli nie znasz modelu płyty możesz sprawdzić to programem Everest lub możesz podać identyfikator sprzętu.
Znajdziesz go klikając w menadżerze urządzeń prawym klawiszem myszy na swojej karcie dźwiękowej --> właściwości --> zakładka “szczegóły” --> i we właściwościach wyświetl identyfikatory sprzętu.
Podaj go na forum. Wygląda mniej więcej tek: PCI\VEN_14E4&DEV_4311&SUBSYS_00071028&REV_01
Witam! Mam problem z dodaniem urządzenia dźwiękowego…
Po wejściu na panel sterowania\dźwięki i urządzenia audio wyświetlany jest napis “brak urządzeń audio”
Problem prawdopodobnie tkwi i sterownikach od płyty głównej… Instalowałem odpowiednie (Intel Silgma Tel Audio) i nic… Nawet nie wyświetla, że są zainstalowane. Nie mam jak otwarzać muzyki. Może mi ktoś pomóc?