Jak zrobić taki uploader?


(Żelek) #1

Mam pytanie. Jak zrobić taki uploader? TUTAJ

Proszę o pomoc.


(Skr3czu) #2





Plik:




Dozwolone pliki: GIF, JPG, PNG. Maksymalny rozmiar: 1048576 bajtów (1 mb)











(Żelek) #3

A co ja mam z tym zrobic?


(Skr3czu) #4

Tam masz wszystko ładnie z boku opisane


(Żelek) #5

Ale to mam stworzyc stronę. Napisz dokładnie gdzie mam ten kod umieścić.


(Skr3czu) #6

Właczasz edytor html i tam wstawiasz ten kod i tam przeglądasz kod i podajesz dane jakie pisze zapisujesz to jako index.php czy jakoś innaczej ustawiasz chmody na 777 i folder tworzysz też dajesz chmody 777 tam pisze jaki trzeba folder


(Żelek) #7





Plik:




Dozwolone pliki: GIF, JPG, PNG. Maksymalny rozmiar: 60024 bajtów (0,6 mb)











(system) #8

Masz serwer z obsługą php?

CHMODy nadane?


(Żelek) #9

Jest obsługa php. Chmody 777 są nadane. Tak jakby brakowalo jakiegos pliku. Brakuje pliku upload.php Ale skąd go wziasc?


(Skr3czu) #10

Mój bład z index.php zmień na upload.php i powino działać :slight_smile:


(Przemas8558) #11

a jak zrobic gdy uploduje plik exe zeby nie byl on wyswietlany jak sie zuploduje czyli jak uploduje np. jpg to pokaze mi go coto za obrazek a jak exe zeby nie pokazywal bo to nie obrazek


(Żelek) #12

http://www.fiftongo.yoyo.pl/upload.php prosze zobaczyc i sprobowac cos zuploadowac. Link wyskakuje, ale nie mozna go zobaczyc i w katalogu plik nic nie ma.


(Skr3czu) #13

Bo to jest skrypt tylko do grafiki ,a nie do:

sam namieszałeś


(Przemas8558) #14

a czy ma ktos do grafiki i do muzyki i do programów ? jak wywalic opcje ze jak uploduje to pokaze mi obrazek co uplodowalem ja chce aby sam link byl tylko


(Żelek) #15

O kurcze. Ja myślałem, że do wszystkiego!


(Przemas8558) #16

PJHiggins czekamy na odpowiedz w sprawie mojego postu

a czy ma ktos do grafiki i do muzyki i do programów ? jak wywalic opcje ze jak uploduje to pokaze mi obrazek co uplodowalem ja chce aby sam link byl tylko

(Żelek) #17

Człowieku! Nie wiem co sam mam zrobić, to mam tobie pomóc??


(Przemas8558) #18

czemu gdy uploduje plik o roserzeniu JPG to pisze ze plik nie istanieje a w ftp jest :confused:


(Skr3czu) #19

Bo dajesz grafike z painta ,a tam zapisuje tak JPG ,a nie jpg

Jeżeli chcesz uplouder do wszystkiego to musisz wyciągnąc z jakiegoś systemu downloadu ,albo ten co Ci dałem zobacz:

:arrow: http://hotscripts.pl/PHP/Skrypty-i-komponenty


(Sloma90) #20

ja z nudów zrobiłem taki http://sloma90.info uploader z

-panelem admina

-iloscia plikow w katalogu

-osob online

-licznik

-zabezpieczenia

-i inne