Jak zrobić własny styl?


(Mafioz09) #1

Witam!

Jestem początkującym webmasterem i chciałbym się dowiedzieć jak zrobić style na stronke takie jak np. są zainstalowane w php-fusion?

Jak zrobić takie tabelki jak np. na tej stronie, jak do tabelki dodać teksture tak jak na tej stronie jest np. pomarańczowy pasek.

Proszę o pomoc, na google szukałem ale nic mi nie wychodzi :frowning:


(pawciak) #2

tzn wiesz wpierw naucz się podstaw html i css :slight_smile: robienie takich stylów wymaga już posiadania pewnego zasobu wiedzy. Ich tworzenie głównie opiera się na tym, że tworzy się za pomocą DIVów szkielet strony, i w poszczególne 'komórki' wkłada się odpowiedni kod php i w ten sposób powstaje całość stylu phpfusion czy tam innego systemu portalowego. Lepiej nie rzucać się IMO na glęboką wode wpierw i robic odrazu style tylko lepiej stworzyć własną małą stronkę i ją rozbudowywać:wink: co do pomaranczoego paska to zwykla grafika zrobiona np w PS, o szerokości z reguły 1px - ustawiony tam jest background: url('adres_pliku') repeat-x; no i śmiga :slight_smile:


(ERROR22) #3

Tutaj jest opisane.

Musisz mieć pojęcie o HTML, PHP i CSS.


(Skr3czu) #4

Jeszcze znajdziesz opis Sonara.